Kiem

Boerendrama over de maakbaarheid van het leven

Theater

Heerhugowaard, aan de uiterste rand van de stad, de nabije toekomst. Schemering valt over de akkers. Een jonge boer en een hoogzwangere vrouw ontmoeten elkaar bij toeval op zijn land.


Hij zit klem tussen de regelgeving van de overheid en een dwingend systeem, beheerst door agrarische multinationals. Zijn omgeving is veranderd in een eentonig landschap.

Deze onbekende vrouw die aan komt waaien, heeft hij daar niet bij nodig. Zoveel staat vast. Zij is door iedereen in de steek gelaten. Uit de verplichte test is gebleken dat ze in verwachting is van een baby met het Downsyndroom. Tegen de heersende mores in besluit ze haar kindje toch te houden.

Beiden zijn ze vastgelopen in een wereld van onbegrensde groei, waarin voor wat afwijkt geen plaats meer is. Schoorvoetend leren de twee elkaar kennen. Voor het eerst in lange tijd kunnen ze weer lachen. En zingen. Tot de vliezen breken…

Lees hier de publieksreacties van Kiem

#boerenpeil

In deze theatervoorstelling van Karavaan wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld. Kiem speelt op de plek waar het om gaat: op de akkers van een goed functionerend landbouwbedrijf. Een plek waar hard wordt gewerkt, zoals overal elders, en ook geworsteld. In het weidse vlakke land kijk je naar een intiem en persoonlijk verhaal. Een verhaal over een situatie in de toekomst, die het uiterste gevolg zou kunnen zijn van het huidige systeem dat dreigt vast te lopen. Tenzij we andere richtingen in durven te slaan.

Van de makers van de succesvoorstelling Maalkop die je in 2019 zag op Karavaan Festival

Kiem is ook nog te zien op:
6 t/m 8 augustus – Heimland, Diepenheim
19 augustus – Buitenplaats Molenwei, Leidschendam
27 en 28 augustus – Limburg Festival, Midden-Limburg
10 t/m 12 september – Festival Grazende Zwaan, Nieuw-Vennep

In de pers

"Spel en locatie versmelten in openluchtvoorstelling ‘Kiem’"

★ ★ ★ ★  Trouw

"Kiem van Karavaan, locatietheater in de puurste vorm over het wel en wee van de boer"

Volkskrant

"Kiem is een warmhartig pleidooi voor toeval, voor buiten de norm vallen, voor menselijkheid"

Theaterkrant

Credits

Van: Karavaan | In coproductie met: Makershuis Alkmaar | Tekst: Herman van de Wijdeven | Regie en kostuums: Jos van Kan | Spel: Eva Meijering, Lourens van den Akker | Muziek: Wiebe Gotink | Projectleiding en productie: Ilse van Dijk | Contextprogramma: Laura Simonse | PR: Els Schipper | Techniek: Bram Visser, Sjef van de Ven | Bureau: Larissa Terlaak

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Theater met soep op de boerderij

Soep & brood op het boerenerf bij voorstelling 'Kiem'
11 t/m 15 aug

Stel je voor: met uitzicht over de weidse polders schuif je aan op het boerenerf voor maaltijdsoep met brood. Daarvoor of daarna beleef je de boerenvoorstelling 'Kiem'. Een betere zomeravond uit kun je niet hebben, toch?!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 6 t/m 15 augustus in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang locatietheater op buitengewone plekken: van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en van een radiopeilstation tot een landgoed. Vier je zomervakantie bij Karavaan!

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren

Gerelateerd nieuws

Foto: Reyer Boxem

Boerendilemma’s verbeeldt in theater op drie NoordHollandse boerderijen

Karavaan Festival presenteert 6 mei t/m 15 augustus Boerenpeil; voorstellingen over het boerenleven, de Noord-Hollandse landbouw en de dilemma’s van de boer anno nu. Met Mestmoeders op boerderij Zeilzicht in Zuidschermer, Kiem op boerderij Ursem-Zuurbier in Heerhugowaard en het culinaire muziektheater Grondproeven op boerderij Vaalburg in Zuidschermer.

Lees verder

BOERENDRAMA KIEM OP TOERNEE, VOOR BOEREN EN BURGERS

Locatietheater over genetische manipulatie en de maakbaarheid van het leven. Te zien bij boeren in Twente, Haarlemmermeer, Zuid-Holland, Midden-Limburg en Noord-Holland. Te zien van 6 augustus t/m 12 september.

Lees verder
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Cart