Boerderijwinkel Smit’s Boer&Goed opent deuren in Stompetoren

Bij de voorstelling Kiem organiseerden we op de laatste zaterdag een alternatief Oogstfeest. Alle boeren uit de omgeving kwamen met hun producten vers van het land om deze aan publiek te laten zien รฉn te verkopen. En het toeval wilde dat Roos en Vincent Smit al bezig waren met de opzet van hun nieuwe boerderijwinkel, vol streekproducten van boeren uit de omgeving. En fijn ook: de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. We wensen de familie Smit veel succes met hun toffe onderneming!


De melk komt van de eigen koeien van Vincent en Roos: de robuuste roodbonte van het zeldzame Maas-Rijn-IJssel-veeras. De meeste melk gaat richting de Beemster voor de kaasproductie en wordt gebruikt voor het welbekende Ben&Jerry’s ijs. Maar omdat Roos en Vincent de heerlijke smaak van de melk ook aan de buurt wilden laten proeven, ontstond het idee van de melktap. En waarom dan niet meteen ook andere lokale boerenproducten aanbieden, dacht het stel. Zo kun je er nu terecht voor kaas, vlees, graanproducten en allerlei groenten van boerenburen uit de Schermer, waaronder ook de spruiten van Job en Ad van der Burg – alias de spruitjeskoning – waar we ons boerendrama Kiem speelde afgelopen september.

Openingsdagen:
Smit’s Boer&Goed, Noordervaart 188 in Stompetoren (vlakbij Alkmaar) . Op het erf van Vincent en Roos Smit kun je 7 dagen per week zelf verse melk tappen en daarnaast op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag terecht in de winkel vol streekproducten met o.a. groentes, vlees & kaas.

Openingstijden

De melktap van Smit’s Boeren&Goed is 7 dagen per week open. De boerderijwinkel op maandag van 14:00-18:00, woensdag 09:00-11:30, vrijdag 14:00-18:00 en zaterdag 09:00-15:00. Adres: Noordervaart 188.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poรซtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De premiรจre van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen