BOERENSCHUREN VOL THEATER: KARAVAAN BRENGT VOORSTELLINGEN OVER ACTUELE BOERENTHEMA’S IN DE SCHERMER

Moon Saris

Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: BOER BEN IK!


BOER BEN IK! oogstte een staande ovatie van een volle schuur met enthousiast publiek. BOER BEN IK! is een uniek toneelstuk door een geboren boer, die tegelijk acteur en toneelschrijver is. 

Voorafgaand aan de voorstelling werd er soep gegeten aan lange tafels in de koeienstal, tussen alle koeien. Een unieke ervaring en totaalbeleving!

BOERENVOORSTELLINGEN IN DRIEHUIZEN, OTERLEEK EN ZUIDSCHERMER

Naast de boerderij in Driehuizen wordt er gespeeld bij het akkerbouwbedrijf van de familie Visser in Oterleek. Daar wordt je ondergedompeld in de grootse culinaire muziektheatervoorstelling ‘Grondproeven 3’. De schuur is getransformeerd tot restaurant én theater ineen en er wordt een 3-gangendiner geserveerd door de acteurs.
In Zuidschermer speelt ‘Iets met boeren’ op de boerderij van de familie Baltus. Hier komt de toekomstige generatie boeren aan het woord, gebaseerd op interviews met studenten van de Hogere Agrarische School.
Alle voorstellingen kun je zien t/m 29 mei. 

KARAVAAN FESTIVAL

Van Hemelvaart tot en met Pinksteren (18 t/m 29 mei) beleef je in de kop van Noord-Holland bijzonder locatietheater en een theatrale fietsroute op verrassende plekken in o.a. Alkmaar, Heiloo, IJmuiden, Castricum, Zuidschermer, Bergen, Koedijk, Driehuizen en Oterleek. Thema van deze editie: Groeiende contrasten.

Het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt je naar de voedselbank, boerderijen, innovatieve bedrijven, natuurbegraafplaats, kerken, de duinen, landgoederen en andere onverwachte plekken waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar maar liefst vijftien landelijke premières in regio Alkmaar te beleven.

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAG 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!