Campagnebeeld Karavaan Festival 2021: the making of

Op een koude en natte novemberdag togen wij met ons (gelegenheids)model en danser Maxime Abbenhues en fotograaf Bowie Verschuuren naar de Havendijk in Den Oever om het campagnebeeld van Karavaan Festival 2021 te schieten. Het festival is van 21 t/m 30 mei.


De prachtige lange treden die je ziet zijn onderdeel van de recent gerealiseerde dijkversterking hier en zorgen ervoor dat we droge voeten houden hier in Noord-Holland. We vonden het lijnenspel een prachtig decor voor ons beeld. En dan Maxime die balanceert op de randen. Welke keuze zal ze maken?

Eigen verantwoordelijkheid
Tijdens Karavaan Festival 2021 gaan we met kunstenaars en theatermakers allerlei perspectieven op ‘eigen verantwoordelijkheid’ belichten. We onderzoeken of en waarvoor de mens zich persoonlijk en maatschappelijk verantwoordelijk voelt. Voelen we ons alleen verantwoordelijk voor dat wat ons lief is? Wat is de rol van de burger en de democratie, de schuldkwestie, de grens tussen ergens voor opkomen en activisme en eigen belang versus algemeen belang.

Het resultaat van het beeld zie je snel… !

PS. Leuk weetje, Maxime zie je aankomende Winterkaravaan ookย in de dansvoorstelling Twentysomething. Zij is 1 van de 2 makers van Collectief MAMM.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poรซtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De premiรจre van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen