Twentysomething

Dansvoorstelling over yogasnuivers, activisten en avocado-eters

De yogasnuivers. Hardwerkende twintigers die gewoonlijk gezond en bewust leven maar zich nu en dan, bijvoorbeeld in het uitgaansleven, te buiten gaat aan partydrugs en cocaïne. Het staat zelfs in de Dikke van Dale. Politici en de oudere generaties breken hun hoofd over het fenomeen 'millennial'.


De kranten staan bol van millennials en hun activisme. Artikelen over hoe steeds meer jongeren protesteren en de motor zijn achter het alleen al ‘ieder jaar verdubbelen van de demonstraties in Amsterdam’. Maar daarnaast prijken ook krantenkoppen over ‘egoïstische en eigenwijze overlopers’ die in het ‘ik-tijdperk’ veranderen in ‘luie, disloyale avocado-eters’. Hoe zit dat nu met die millennial en haar ogenschijnlijke tegenstrijdigheden?

De ‘generatie van hypocrieten’ noemde Sander Schimmelpenninck het in zijn column in de Volkskrant: ‘We zwalken tussen moralisme en hedonisme, vingerwapperend op weg naar Bali, waar we lifecoachen danwel gelifecoached worden.’

In ‘Twentysomething’ gaan 4 millenials op zoek naar antwoorden, naar hun eigen tegenstrijdigheden en

“Ze eten geen vlees, vliegen niet, rollen yoga-matjes uit en in het weekend snuiven en slikken ze zich suf. De overheid gooit het in de strijd tegen drugscriminaliteit over de emo-boeg en rept van de cocaïne-yogi’s en drugsschaamte. Terecht?”
–  uit “Ga je schamen” – Nick Claessens, Uitkrant maart 2020
Onderdeel van de Winterkaravaan
Van 23 t/m 30 december brengt Karavaan weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediënten: een expeditie op locatie en stamppot met winterbier. Dit jaar met een kleine (coronaproof) vernieuwing: zes nieuwe voorstellingen van jonge makers verdeeld over twee verschillende routes. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 21 t/m 30 mei 2021 plaatsvindt.

Een heerlijk en avontuurlijk kerstuitje!

Jonge theatermakers geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan: Eigen verantwoordelijkheid. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en geniet van lekkere winterkost op een bijzondere locatie.

Credits

Concept: Collectief MAMM | Performers: Max Meeuwsen, Maxime Abbenhues, Giorgio Lepelblad, Keanah Simin

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2020

23 t/m 30 dec

Een middag of avond met theater en winters eten&drinken

De Winterkaravaan is weer in aantocht! Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediënten: een expeditie op locatie en stamppot met winterbier. Dit jaar met een kleine (coronaproof) vernieuwing: zes nieuwe voorstellingen van jonge makers verdeeld over twee verschillende routes.

Lees verder
Met dank aan

Volg ons op social media!