Twentysomething

Dansvoorstelling over yogasnuivers, activisten en avocado-eters

Foto: Emil de Jong

Dans

De Winterkaravaan is ivm de corona-maatregelen verplaatst. Twentysomething zie je van 15 t/m 20 juni in de groene collectie. Publiek dat al een ticket heeft krijgt hierover bericht

De twintiger. We stappen over op groen, zijn vega (eten wel vis) en scheiden ons plastic (als de container niet te ver lopen is). We staan massaal op de dam te protesteren, maar een repost op insta voldoet vaak ook wel. We zijn ambitieus, werken keihard een studieschuld weg, staan doordeweeks fanatiek op een yogamat en loopband, maar dragen in het weekend ons steentje bij aan de drugshandel en de vernietiging van onze lever.


‘De generatie van hypocrieten’ noemt Sander Schimmelpenninck ons in zijn nieuwe column in de Volkskrant.

Nog nooit is een generatie zo bewust en zo onbewust bezig. We laten van ons horen in protesten, op social media en in debatten. Maar zijn tegelijkertijd meester in het onszelf zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken.

In ‘Twentysomething’ nemen 4 dansers zichzelf en hun eigen generatie even goed onder de loep. Wat drijft ons in onze keuzes? Waar trekken wij onze grenzen? En is dat echt zo erg?

Onderdeel van de Winterkaravaan

Karavaan maakt weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend kerstuitje te worden. We hebben 2 avontuurlijke collecties voor je samengesteld met elk 3 splinternieuwe theatervoorstellingen.
Vier het einde van het jaar in de toffe en museale omgeving van de oude Drukkerij en ontdek de theaterpareltjes van jonge theatermakers. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat, vanwege corona,  van 6 t/m 15 augustus 2021 plaatsvindt.

Een heerlijk en avontuurlijk kerstuitje!

Jonge theatermakers geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan: Eigen verantwoordelijkheid. Ontdek de visie van deze nieuwe generatie en vier het einde van het jaar op een bijzondere locatie.

Over de maker

Collectief MAMM bestaat Maxime Abbenhues en Mees Meeuwsen. Ze leerden elkaar kennen op de opleiding Urban Contemporary Dance aan de AHK, waar ze in 2020 afstudeerden. Ze vonden elkaar in een gedeelde interesse in het trainen van floorwork en partnering. Als collectief zoeken ze graag de grenzen op van wat fysiek mogelijk is. Voor het Café Theater Festival 2020 maakten ze de voorstelling Samen Alleen. Twentysomething is hun tweede voorstelling als collectief. 

Credits

Concept en choreografie: Collectief MAMM, Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen | Performers: Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen, Niek Wagenaar, Linde Wagemakers | Coaching: Moniek Merkx, Jasper van Luijk | Met speciale dank aan: Emma Westermann (mede-auteur boek 'Het Millennial Manifest'), Silbersee (muziektheater en onorthodoxe opera), Giorgio Lepelblad, Keanah Simin | Gesponsord door: Provincie Noord-Holland | Mede Mogelijk gemaakt door: Gemeente Alkmaar, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte, Janivo stichting, Fonds ZOZ Academy

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Voor de dansliefhebber

twee dansvoorstellingen en een festivalmaaltijd
7 en 8 aug

Dansliefhebbers opgelet: een heerlijk en compleet uitje met de voorstellingen Twentysomething en 'Boom goed the dynamite' & een festivalmaaltijd

kaarten & info

Onderdeel van

premiere
uitverkocht

De Groene Collectie

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw
15 t/m 20 juni

De Winterkaravaan is verplaatst. Had je al een ticket? Op 9 april heb je hier bericht over ontvangen

De Winterkaravaan is alsnog in aantocht! Het is inmiddels de vijfde editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. We hebben 2 avontuurlijke collecties voor je samengesteld met elk 3 splinternieuwe theatervoorstellingen. Vier een nieuw begin in de toffe en museale omgeving van de oude Drukkerij en ontdek de theaterpareltjes van jonge theatermakers. In de groene collectie zitten de voorstellingen Twentysomething, Hikikomori en Zócalo.

kaarten & info
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen