Twentysomething

Dansvoorstelling over yogasnuivers, activisten en avocado-eters

Dans

De twintiger. We stappen over op groen, zijn vega (eten wel vis) en scheiden ons plastic (als de container niet te ver lopen is). We staan massaal op de dam te protesteren, maar een repost op insta voldoet vaak ook wel. We zijn ambitieus, werken keihard een studieschuld weg, staan doordeweeks fanatiek op een yogamat en loopband, maar dragen in het weekend ons steentje bij aan de drugshandel en de vernietiging van onze lever.


‘De generatie van hypocrieten’ noemt Sander Schimmelpenninck ons in zijn nieuwe column in de Volkskrant.

Nog nooit is een generatie zo bewust en zo onbewust bezig. We laten van ons horen in protesten, op social media en in debatten. Maar zijn tegelijkertijd meester in het onszelf zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken.

In ‘Twentysomething’ nemen 4 dansers zichzelf en hun eigen generatie even goed onder de loep. Wat drijft ons in onze keuzes? Waar trekken wij onze grenzen? En is dat echt zo erg?

Over de maker

Collectief MAMM bestaat Maxime Abbenhues en Mees Meeuwsen. Ze leerden elkaar kennen op de opleiding Urban Contemporary Dance aan de AHK, waar ze in 2020 afstudeerden. Ze vonden elkaar in een gedeelde interesse in het trainen van floorwork en partnering. Als collectief zoeken ze graag de grenzen op van wat fysiek mogelijk is. Voor het Café Theater Festival 2020 maakten ze de voorstelling Samen Alleen. Twentysomething is hun tweede voorstelling als collectief. 

In de pers

""????? ????????????????? ?????? ??????????? ??? ?????? ?????????? ?? ?????????? ?????????????̈? ??? ???? ?????????. "?????????? ???? ???????? ??????? ???? ????????? ??? ?? ?????????? ??????. ??????????????? ?? ???????? ??? ??????????????? ???? ?? ??????????? ???? ?????? ????.""

Theaterkrant

Credits

Concept en choreografie: Collectief MAMM, Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen | Dansers: Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen, Niek Wagenaar, Linde Wagemakers | Coaching: Moniek Merkx, Jasper van Luijk | Partner: Emma Westermann (mede-auteur boek 'Het Millennial Manifest') | Met dank aan: Silbersee (muziektheater en onorthodoxe opera), Giorgio Lepelblad, Keanah Simin | Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Alkmaar, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Dioraphte, Janivo stichting, Fonds ZOZ Academy

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Dans & diner

Eten bij de gasfabriek & de dansvoorstelling Twentysomething
7 en 8 aug

Een heerlijk en compleet uitje met de voorstelling 'Twentysomething' en een verse maaltijd bij de Gasfabriek (vega risotto of stoof)

kaarten & info
uitverkocht

Voor de dansliefhebber

twee dansvoorstellingen en een festivalmaaltijd
7 en 8 aug

Dansliefhebbers opgelet: een heerlijk en compleet uitje met de voorstellingen Twentysomething en 'Boom goed the dynamite' & een festivalmaaltijd

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 6 t/m 15 augustus in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang locatietheater op buitengewone plekken: van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en van een radiopeilstation tot een landgoed. Vier je zomervakantie bij Karavaan!

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen