COLLECTIEF BLAUWDRUK BRENGT ODE AAN 450 JAAR ALKMAARS ONTZET

Tibor Dieters

ALKMAAR - Vrij van Vezet: Tragikomisch locatietheater op een legendarische plek waar de strijd tegen de Spanjaarden gestreden werd. Na een aantal succesvolle bewerkingen van klassieke theaterstukken, komt het jonge theatercollectief BLAUWDRUK met een eigen interpretatie van Alkmaars Ontzet. De kaartverkoop is van start gegaan!


Op de plek waar de Spanjaarden 450 jaar geleden hun tenten achterlieten, schijven zij een gloednieuw hoofdstuk. Een potje modderworstelen rondom het thema, wat altijd een gespreksonderwerp zal blijven: de Vrijheid.

ALKMAAR 450 JAAR ONTZET

Van Alkmaar de Victorie! In 2023 is het precies 450 jaar geleden dat Alkmaar zich heeft bevrijd van de Spanjaarden. Daarom is er een jubileumjaar ingesteld waarbij we Alkmaar Ontzet vieren en herdenken van 8 oktober 2022 tot 8 oktober 2023. De voorstelling Vrij van Verzet is onderdeel van deze speciale programmering. De voorstellingen van Vrij van Verzet, zullen zich daarom ook rond acht oktober afspelen.

SAMENWERKING DE VEST EN KARAVAAN

โ€˜Vrij van Verzetโ€™ is een coproductie van Karavaan en collectief BLAUWDRUK in samenwerking met Theater de Vest. De afgelopen jaren werkten zij bij Karavaan aan nieuwe voorstellingen en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordringen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse nieuwe fictie. Collectief Blauwdruk zijn de vaste huismakers van Karavaan en maakten succesvolle producties bij o.a. Karavaan festival.

Vrij van Verzet is te zien vanaf 19 september t/m 8 oktober.

KLIK HIER VOOR TICKETS!

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De premiรจre van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premiรจres en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart