COLLECTIEF BLAUWDRUK BRENGT ODE AAN 450 JAAR ALKMAARS ONTZET

Tibor Dieters

ALKMAAR - Vrij van Vezet: Tragikomisch locatietheater op een legendarische plek waar de strijd tegen de Spanjaarden gestreden werd. Na een aantal succesvolle bewerkingen van klassieke theaterstukken, komt het jonge theatercollectief BLAUWDRUK met een eigen interpretatie van Alkmaars Ontzet. De kaartverkoop is van start gegaan!


Op de plek waar de Spanjaarden 450 jaar geleden hun tenten achterlieten, schijven zij een gloednieuw hoofdstuk. Een potje modderworstelen rondom het thema, wat altijd een gespreksonderwerp zal blijven: de Vrijheid.

ALKMAAR 450 JAAR ONTZET

Van Alkmaar de Victorie! In 2023 is het precies 450 jaar geleden dat Alkmaar zich heeft bevrijd van de Spanjaarden. Daarom is er een jubileumjaar ingesteld waarbij we Alkmaar Ontzet vieren en herdenken van 8 oktober 2022 tot 8 oktober 2023. De voorstelling Vrij van Verzet is onderdeel van deze speciale programmering. De voorstellingen van Vrij van Verzet, zullen zich daarom ook rond acht oktober afspelen.

SAMENWERKING DE VEST EN KARAVAAN

โ€˜Vrij van Verzetโ€™ is een coproductie van Karavaan en collectief BLAUWDRUK in samenwerking met Theater de Vest. De afgelopen jaren werkten zij bij Karavaan aan nieuwe voorstellingen en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordringen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse nieuwe fictie. Collectief Blauwdruk zijn de vaste huismakers van Karavaan en maakten succesvolle producties bij o.a. Karavaan festival.

Vrij van Verzet is te zien vanaf 19 september t/m 8 oktober.

KLIK HIER VOOR TICKETS!

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN LIET LANDSCHAP BELEVEN OP ZONOVERGOTEN LANDGOED

Afgelopen weekend was het een feestje op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Met bijzonder muziektheater onder luifels, circus tussen de bomen en muziek en theater in de monumentale schuur genoten kinderen en volwassenen op een van de mooiste plekken van de Haarlemmermeer. Met hoeden, slippers, sproeiers, ijsjes en watertappunten beleefde Grazende Zwaan een bloedhete editie.

Lees verder

KARAVAAN IS OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE MARCOM COORDINATOR

Ons team is op zoek naar een enthousiaste MarCom-coรถrdinator die creativiteit combineert met strategisch inzicht om onze marketing- en communicatie-inspanningen naar een nog hoger level te brengen. Ben jij of ken jij deze duizendpoot?

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN DOOPT MONUMENTALE BOERDERIJSCHUUR OM VOOR MINI MATTHร„US- PASSION CONCERT

HAARLEMMERMEER - Op 9 en 10 september keert het avontuurlijke festival Grazende Zwaan terug op en om Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Speciaal voor deze editie tovert het festival de monumentale boerderijschuur op zaterdagavond voor een nieuw klassiek boerderijconcert.

Lees verder

Volg ons op social media!