DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

Bowie Verschuuren

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.


Het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt je onder andere naar de beeldentuin van Nic Jonk, boerderijen, woonwagenkamp, het duizendeilandenrijk en andere onverwachte plekken waar je locatietheater kunt ervaren van zowel nationaal gerenommeerde als jonge theatermakers. Dit jaar zijn er maar liefst tien landelijke premières te beleven in de regio Alkmaar.

Karavaan Festival brengt theaterstukken over actuele thema’s, zoals laaggeletterdheid, het verlangen naar een huis, vooroordelen en klimaatverandering. Laat je verrassen door voorstellingen waar dansers muzikanten worden en muzikanten dansers, of waar in een kroeg de ‘eeuwige jeugd’ zich schuilhoudt. 

HIGHLIGHTS

Nieuw dit jaar is een vaar-/wandelroute langs het Alkmaars Kanaal. Een compleet uitje dat je meeneemt naar bouwvakkers, bouwkavels en het verlangen naar een eigen huis. Met de hilarische voorstelling PUT en muziektheater aan het water en eindigend met een borrel in het festivalhart.

Daarnaast zijn er voorstellingen op boerderijen waar je de verhalen achter de omgekeerde vlag hoort. Verder kom je naar Alkmaar voor onder andere een bonte dorpsopera waar begrafenissen uitmonden in jukeboxfeesten en naar Heiloo voor een true crime in het bos. In de Schermer zie je toffe voorstellingen op dijken en het platteland, en in Egmond laat je je verrassen in een bollenschuur. Collectief Blauwdruk, het gloednieuwe stadsgezelschap van Alkmaar, speelt uitbundig locatietheater vanaf een vlot.

De kaartverkoop start op 1 april. 

YES IN MY BACKYARD

In het Victoriepark is er een bruisend festivalhart met de naam ‘YES IN MY BACKYARD’, dat Karavaan in co-creatie met poppodium Victorie organiseert. Hier geniet je elke dag van livemuziek en tentjestheater, theatrale installaties, straattheater, hapjes, drankjes en meer. Blote voetjes in het gras, zon op je gezicht en genieten maar! Dit alles is slechts een klein tipje van de festivalsluier.

De kaartverkoop van YES IN MY BACKYARD start op 20 maart, maar 4 maart kunnen de echte fans al early-bird tickets kopen. Kijk voor meer informatie op www.yesinmybackyard.nl.

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart