DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

Bowie Verschuuren

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.


Het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt je onder andere naar de beeldentuin van Nic Jonk, boerderijen, woonwagenkamp, het duizendeilandenrijk en andere onverwachte plekken waar je locatietheater kunt ervaren van zowel nationaal gerenommeerde als jonge theatermakers. Dit jaar zijn er maar liefst tien landelijke premières te beleven in de regio Alkmaar.

Karavaan Festival brengt theaterstukken over actuele thema’s, zoals laaggeletterdheid, het verlangen naar een huis, vooroordelen en klimaatverandering. Laat je verrassen door voorstellingen waar dansers muzikanten worden en muzikanten dansers, of waar in een kroeg de ‘eeuwige jeugd’ zich schuilhoudt. 

HIGHLIGHTS

Nieuw dit jaar is een vaar-/wandelroute langs het Alkmaars Kanaal. Een compleet uitje dat je meeneemt naar bouwvakkers, bouwkavels en het verlangen naar een eigen huis. Met de hilarische voorstelling PUT en muziektheater aan het water en eindigend met een borrel in het festivalhart.

Daarnaast zijn er voorstellingen op boerderijen waar je de verhalen achter de omgekeerde vlag hoort. Verder kom je naar Alkmaar voor onder andere een bonte dorpsopera waar begrafenissen uitmonden in jukeboxfeesten en naar Heiloo voor een true crime in het bos. In de Schermer zie je toffe voorstellingen op dijken en het platteland, en in Egmond laat je je verrassen in een bollenschuur. Collectief Blauwdruk, het gloednieuwe stadsgezelschap van Alkmaar, speelt uitbundig locatietheater vanaf een vlot.

De kaartverkoop start op 1 april. 

YES IN MY BACKYARD

In het Victoriepark is er een bruisend festivalhart met de naam ‘YES IN MY BACKYARD’, dat Karavaan in co-creatie met poppodium Victorie organiseert. Hier geniet je elke dag van livemuziek en tentjestheater, theatrale installaties, straattheater, hapjes, drankjes en meer. Blote voetjes in het gras, zon op je gezicht en genieten maar! Dit alles is slechts een klein tipje van de festivalsluier.

De kaartverkoop van YES IN MY BACKYARD start op 20 maart, maar 4 maart kunnen de echte fans al early-bird tickets kopen. Kijk voor meer informatie op www.yesinmybackyard.nl.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen