GESLAAGDE OPENING VOOR KARAVAAN FESTIVAL EN YES IN MY BACKYARD – NOG T/M 29 MEI

Keith Montgomery

ALKMAAR - Een groot publiek verzamelde zich op 17 verschillende locaties in de regio Alkmaar én in het bomvolle festivalhart voor de opening van KARAVAAN FESTIVAL en YES IN MY BACKYARD. In de speeches van burgemeester Schouten van Alkmaar en burgemeester Voskuil van Bergen werd de maatschappelijke en landschappelijke rol van Karavaan in de stad en de regio bezongen.


Alle openingsvoorstellingen waren uitverkocht: ‘Paradijs aan het Einde’ van collectief BLAUWDRUK in de duinen, BOER BEN IK! een uniek toneelstuk door een geboren boer op een biologische boerderij en de culinaire muziektheatervoorstelling over boer en grond GRONDPROEVEN 3 bij een akkerbouwer oogstten veel lof.

YES IN MY BACKYARD

In het festivalhart in het Victoriepark met de uitnodigende naam Yes In My BackYard staat het bol van de theatertentjes, meezingen met karaoke, terrassessies met singersongwriters, pizza’s uit de grote houtoven, straattheater en dansen bij concerten. Het zomerse festival trekt jong en oud om een gezellige dag te beleven in het prachtig omgetoverde festivalterrein.

Zo kun je bijvoorbeeld dansen in het gras tijdens een silent disco en ontdek je in tentjes mooie theatervoorstellingen, steengoede livemuziek en optredens voor de hele familie. Daarnaast is het ook mogelijk om met een heerlijk speciaalbiertje en een hapje eten van de foodtrucks neer te strijken op één van de prachtig gelegen terrassen. Yes In My BackYard is een samenwerking tussen Podium Victorie en Karavaan.

Karavaan Festival

Nog tot en met Pinksteren (t/m 29 mei) zijn er meer dan 200 voorstellingen te beleven op bijzondere locaties in Alkmaar, Heiloo, IJmuiden, Castricum, Zuidschermer, Bergen, Koedijk, Driehuizen en Oterleek.

Klik hier voor het kopen van festivalbandjes en meer informatie over YES IN MY BACKYARD 

Recent nieuws

KARAVAAN FESTIVAL MAAKTE IMPACT MET SPRAAKMAKEND PROGRAMMA

Karavaan Festival bracht tien dagen lang opzienbarend locatietheater in regio Groot Alkmaar rond het thema Groeiende Contrasten. Publiek liet zich in groten getale verleiden tot voorstellingen op het platteland, in de stad en in de duinen om daarna met elkaar in discussie te gaan. Het festivalhart in het Victoriepark was goedbezocht ondanks de soms ijzige wind. Karavaan ontving burgemeesters en politici, boeren en burgers, jong en oud, rijk en arm, links en rechts. Het theaterfestival beleefde een succesvolle editie met ruim 28.000 bezoekers.

Lees verder
Moon Saris

BOERENSCHUREN VOL THEATER: KARAVAAN BRENGT VOORSTELLINGEN OVER ACTUELE BOERENTHEMA’S IN DE SCHERMER

Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: BOER BEN IK!

Lees verder

BACKSTAGE BIJ: DE LAATSTE BOOM

Derdejaars studenten van ArtEZ Muziektheater maken een apocalyptisch-satirische muziektheater voorstelling over de verre, verre toekomst van de mensheid op Landgoed Ter Coulster. Een landgoed dat al 600 jaar bestaat. Wij mochten bij de repetities aanwezig zijn.

Lees verder

Volg ons op social media!