GESLAAGDE OPENING VOOR KARAVAAN FESTIVAL EN YES IN MY BACKYARD – NOG T/M 29 MEI

Keith Montgomery

ALKMAAR - Een groot publiek verzamelde zich op 17 verschillende locaties in de regio Alkmaar én in het bomvolle festivalhart voor de opening van KARAVAAN FESTIVAL en YES IN MY BACKYARD. In de speeches van burgemeester Schouten van Alkmaar en burgemeester Voskuil van Bergen werd de maatschappelijke en landschappelijke rol van Karavaan in de stad en de regio bezongen.


Alle openingsvoorstellingen waren uitverkocht: ‘Paradijs aan het Einde’ van collectief BLAUWDRUK in de duinen, BOER BEN IK! een uniek toneelstuk door een geboren boer op een biologische boerderij en de culinaire muziektheatervoorstelling over boer en grond GRONDPROEVEN 3 bij een akkerbouwer oogstten veel lof.

YES IN MY BACKYARD

In het festivalhart in het Victoriepark met de uitnodigende naam Yes In My BackYard staat het bol van de theatertentjes, meezingen met karaoke, terrassessies met singersongwriters, pizza’s uit de grote houtoven, straattheater en dansen bij concerten. Het zomerse festival trekt jong en oud om een gezellige dag te beleven in het prachtig omgetoverde festivalterrein.

Zo kun je bijvoorbeeld dansen in het gras tijdens een silent disco en ontdek je in tentjes mooie theatervoorstellingen, steengoede livemuziek en optredens voor de hele familie. Daarnaast is het ook mogelijk om met een heerlijk speciaalbiertje en een hapje eten van de foodtrucks neer te strijken op één van de prachtig gelegen terrassen. Yes In My BackYard is een samenwerking tussen Podium Victorie en Karavaan.

Karavaan Festival

Nog tot en met Pinksteren (t/m 29 mei) zijn er meer dan 200 voorstellingen te beleven op bijzondere locaties in Alkmaar, Heiloo, IJmuiden, Castricum, Zuidschermer, Bergen, Koedijk, Driehuizen en Oterleek.

Klik hier voor het kopen van festivalbandjes en meer informatie over YES IN MY BACKYARD 

Recent nieuws

Karavaan werkt samen met Inholland

De afgelopen weken is Karavaan enthousiast een samenwerking aangegaan met studenten van Inholland in Haarlem en Alkmaar, die een vernieuwend perspectief bieden en onderzoek doen naar het vergroten van de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen bij Karavaan.

Lees verder
Keith Montgomery

KAARTVERKOOP ACHTSTE EDITIE WINTERKARAVAAN VAN START

ALKMAAR/STOMPETOREN - Karavaan brengt van 23 t/m 30 december weer een Winterkaravaan, dit keer strijkt het festival neer in Stompetoren. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin drie jonge theatermakers een locatievoorstelling maken binnen het thema #uitdemaat. De kaartverkoop is dit weekend gestart.

Lees verder
Okke van Breemen

ONTDEK DE MAGIE VAN CULINAIRE GELUIDSKUNST IN THEATER DE DRUKKERIJ

ALKMAAR - In zijn zoektocht naar het best klinkende restaurant van Nederland ontwierp geluidskunstenaar Fedde Ten Berge interactieve klanktafels. Laat je tijdens Het Klankdiner verleiden door deze culinaire symfonie in Theater de Drukkerij van Karavaan. Wegens succes zijn er nog maar enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Lees verder

Volg ons op social media!