GESLAAGDE OPENING VOOR KARAVAAN FESTIVAL EN YES IN MY BACKYARD – NOG T/M 29 MEI

Keith Montgomery

ALKMAAR - Een groot publiek verzamelde zich op 17 verschillende locaties in de regio Alkmaar én in het bomvolle festivalhart voor de opening van KARAVAAN FESTIVAL en YES IN MY BACKYARD. In de speeches van burgemeester Schouten van Alkmaar en burgemeester Voskuil van Bergen werd de maatschappelijke en landschappelijke rol van Karavaan in de stad en de regio bezongen.


Alle openingsvoorstellingen waren uitverkocht: ‘Paradijs aan het Einde’ van collectief BLAUWDRUK in de duinen, BOER BEN IK! een uniek toneelstuk door een geboren boer op een biologische boerderij en de culinaire muziektheatervoorstelling over boer en grond GRONDPROEVEN 3 bij een akkerbouwer oogstten veel lof.

YES IN MY BACKYARD

In het festivalhart in het Victoriepark met de uitnodigende naam Yes In My BackYard staat het bol van de theatertentjes, meezingen met karaoke, terrassessies met singersongwriters, pizza’s uit de grote houtoven, straattheater en dansen bij concerten. Het zomerse festival trekt jong en oud om een gezellige dag te beleven in het prachtig omgetoverde festivalterrein.

Zo kun je bijvoorbeeld dansen in het gras tijdens een silent disco en ontdek je in tentjes mooie theatervoorstellingen, steengoede livemuziek en optredens voor de hele familie. Daarnaast is het ook mogelijk om met een heerlijk speciaalbiertje en een hapje eten van de foodtrucks neer te strijken op één van de prachtig gelegen terrassen. Yes In My BackYard is een samenwerking tussen Podium Victorie en Karavaan.

Karavaan Festival

Nog tot en met Pinksteren (t/m 29 mei) zijn er meer dan 200 voorstellingen te beleven op bijzondere locaties in Alkmaar, Heiloo, IJmuiden, Castricum, Zuidschermer, Bergen, Koedijk, Driehuizen en Oterleek.

Klik hier voor het kopen van festivalbandjes en meer informatie over YES IN MY BACKYARD 

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart