GROOT PUBLIEK OMARMT UITBUNDIG LOCATIETHEATER VAN BLAUWDRUK

Foto: Tibor Dieters

ALKMAAR - In het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet stuwde collectief BLAUWDRUK in coproductie met Karavaan bijna 3.000 bezoekers op tot verrukking met de uitverkochte tragikomische locatievoorstelling Vrij van Verzet.


‘Zeer genoten van top theater op locatie’, aldus een van de bezoekers. Het publiek vond de afgelopen weken hun weg door het weiland naar de locatie in Oudorperpolder. Speciaal voor scholieren van Stedelijk Dalton College Alkmaar, OSG Willem Blaeu en Vonk werden er 4 extra schoolvoorstellingen gespeeld.

Vrij van Verzet speelt zich af rondom een grote drassige plas. Op de plek waar de Spanjaarden 450 jaar geleden hun tenten achterlieten, schrijft BLAUWDRUK een gloednieuw hoofdstuk. Een potje modderworstelen rondom het thema, wat altijd een gespreksonderwerp zal blijven: de Vrijheid.

SAMENWERKING DE VEST EN KARAVAAN

‘Vrij van Verzet’ is een coproductie van Karavaan en collectief BLAUWDRUK in samenwerking met Theater de Vest. De afgelopen jaren werkten zij bij Karavaan aan succesvolle voorstellingen zoals Paradijs aan het Einde, Een Ingebeelde Ziekte en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordringen van vettig barokke theatraliteit.

—————————————————————————————————————————————
Noot voor redactie: Voor meer informatie of interviewverzoeken kun je contact opnemen met Jasper Brinkman van Karavaan, tel (06) 42862664, jasper@karavaan.nl

Fotograaf: Tibor Dieters, bij gebruik graag vermelden

Recent nieuws

Achter de schermen bij Winterkaravaan met DIRTY PIGS

Op dit moment zijn de makers van Winterkaravaan hard aan het repeteren. Femi en Lara nemen je mee en geven je een kijkje in hun repetitieproces voor "Dirty Pigs"

Lees verder

Karavaan werkt samen met Inholland

De afgelopen weken is Karavaan enthousiast een samenwerking aangegaan met studenten van Inholland in Haarlem en Alkmaar, die een vernieuwend perspectief bieden en onderzoek doen naar het vergroten van de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen bij Karavaan.

Lees verder
Keith Montgomery

KAARTVERKOOP ACHTSTE EDITIE WINTERKARAVAAN VAN START

ALKMAAR/STOMPETOREN - Karavaan brengt van 23 t/m 30 december weer een Winterkaravaan, dit keer strijkt het festival neer in Stompetoren. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin drie jonge theatermakers een locatievoorstelling maken binnen het thema #uitdemaat. De kaartverkoop is dit weekend gestart.

Lees verder

Volg ons op social media!