GROOT PUBLIEK OMARMT UITBUNDIG LOCATIETHEATER VAN BLAUWDRUK

Foto: Tibor Dieters

ALKMAAR - In het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet stuwde collectief BLAUWDRUK in coproductie met Karavaan bijna 3.000 bezoekers op tot verrukking met de uitverkochte tragikomische locatievoorstelling Vrij van Verzet.


‘Zeer genoten van top theater op locatie’, aldus een van de bezoekers. Het publiek vond de afgelopen weken hun weg door het weiland naar de locatie in Oudorperpolder. Speciaal voor scholieren van Stedelijk Dalton College Alkmaar, OSG Willem Blaeu en Vonk werden er 4 extra schoolvoorstellingen gespeeld.

Vrij van Verzet speelt zich af rondom een grote drassige plas. Op de plek waar de Spanjaarden 450 jaar geleden hun tenten achterlieten, schrijft BLAUWDRUK een gloednieuw hoofdstuk. Een potje modderworstelen rondom het thema, wat altijd een gespreksonderwerp zal blijven: de Vrijheid.

SAMENWERKING DE VEST EN KARAVAAN

‘Vrij van Verzet’ is een coproductie van Karavaan en collectief BLAUWDRUK in samenwerking met Theater de Vest. De afgelopen jaren werkten zij bij Karavaan aan succesvolle voorstellingen zoals Paradijs aan het Einde, Een Ingebeelde Ziekte en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordringen van vettig barokke theatraliteit.

—————————————————————————————————————————————
Noot voor redactie: Voor meer informatie of interviewverzoeken kun je contact opnemen met Jasper Brinkman van Karavaan, tel (06) 42862664, jasper@karavaan.nl

Fotograaf: Tibor Dieters, bij gebruik graag vermelden

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen