KARAVAAN BRENGT TWEE PREMIÈRES VAN AANSTORMEND TALENT TIJDENS FESTIVAL SPRINGTIJD

campagnebeeld All Inclusive van Janna en Daisy
Foto: Anna Perger

ALKMAAR - Van het leven op een cruiseschip tot een feministisch popconcert. Springtijd, een festival van en voor jonge theatermakers, strijkt van 7 t/m 9 maart neer in Theater de Drukkerij met twee gloednieuwe premières.


Het publiek eet met elkaar aan lange tafels alvorens zij twee toffe voorstellingen van jonge makers gaan bekijken. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

KOMISCH THEATER OP EEN CRUISESCHIP

Stap aan boord bij “All Inclusive“, een absurdistisch stuk van Janna Adank en Daisy Hagendoorn dat de spot drijft met ons kapitalisme. Je volgt verschillende personages aan boord van een gigantisch cruiseschip genaamd ‘The Scarlet Lady’. Een schip waar slechts een deel van de samenleving mag neerstrijken en waar de geprivilegieerden zich schaamteloos verhouden tot de rest van de wereld.

ZOEKTOCHT NAAR EEN EIGEN STEM

Daarnaast staat er een feministisch concert genaamd “NORA – een POPconcert” op het programma. Een theatraal onderzoek over het op zoek gaan naar je eigen stem. Met inspiratiebronnen Henrik Ibsen en Kurt Weill bezingt Nora, gespeeld door Danielle Deddens, nu haar eigen verhaal en herschrijft zo twee mannelijke bronnen naar een vrouwelijk perspectief.

Springtijd is van 7 t/m 9 maart in Theater de Drukkerij. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar, dus wees er snel bij. 

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen