KARAVAAN BRENGT TWEE PREMIÈRES VAN AANSTORMEND TALENT TIJDENS FESTIVAL SPRINGTIJD

campagnebeeld All Inclusive van Janna en Daisy
Foto: Anna Perger

ALKMAAR - Van het leven op een cruiseschip tot een feministisch popconcert. Springtijd, een festival van en voor jonge theatermakers, strijkt van 7 t/m 9 maart neer in Theater de Drukkerij met twee gloednieuwe premières.


Het publiek eet met elkaar aan lange tafels alvorens zij twee toffe voorstellingen van jonge makers gaan bekijken. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

KOMISCH THEATER OP EEN CRUISESCHIP

Stap aan boord bij “All Inclusive“, een absurdistisch stuk van Janna Adank en Daisy Hagendoorn dat de spot drijft met ons kapitalisme. Je volgt verschillende personages aan boord van een gigantisch cruiseschip genaamd ‘The Scarlet Lady’. Een schip waar slechts een deel van de samenleving mag neerstrijken en waar de geprivilegieerden zich schaamteloos verhouden tot de rest van de wereld.

ZOEKTOCHT NAAR EEN EIGEN STEM

Daarnaast staat er een feministisch concert genaamd “NORA – een POPconcert” op het programma. Een theatraal onderzoek over het op zoek gaan naar je eigen stem. Met inspiratiebronnen Henrik Ibsen en Kurt Weill bezingt Nora, gespeeld door Danielle Deddens, nu haar eigen verhaal en herschrijft zo twee mannelijke bronnen naar een vrouwelijk perspectief.

Springtijd is van 7 t/m 9 maart in Theater de Drukkerij. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar, dus wees er snel bij. 

Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart