KARAVAAN ROEPT (THEATER)MAKER(S) OP DIE WERK RONDOM ACTUELE LANDBOUW- EN BOEREN THEMA’S WILLEN MAKEN

Foto: Moon Saris

Karavaan zoekt geëngageerde (nieuwe) (theater)makers die theatraal werk willen ontwikkelen rondom een actueel agrarisch thema.


Boerenpeil

Boeren en landbouw zijn volop in het nieuws: boerenprotesten, discussies over het verbouwen vanons voedsel, en iedereen die er opeens een mening over heeft. Ook zijn er nieuwe woorden als pasmelders, piekbelasters en stikstofcrisis. Karavaan is geworteld in een regio met veel landbouw, dus agrarische thema’s spelen een belangrijke rol binnen ons programma. Onder de noemer #boerenpeil produceren en presenteren we jaarlijks meerdere voorstellingen en programma’s over actuele agrarische thema’s gecombineerd met contextprogramma’s waarmee we boer en burger verbinden. Door middel van verbeelding brengen we actuele agrarische dilemma’s terug naar een menselijke maat. Deze programma’s spelen op de plekken waar het om gaat: goed functionerende boerenbedrijven waar hard gewerkt, maar ook geworsteld wordt. Waar geïnnoveerd, verduurzaamd en bewust nagedacht wordt over de toekomst. Deze locatietheatervoorstellingen hebben veel impact en brengen boeren en burgers letterlijk bij elkaar.

Open call

Karavaan zoekt geëngageerde (nieuwe) (theater)makers die theatraal werk willen ontwikkelen
rondom een actueel agrarisch thema. De agrarische sector staat in de spotlights en is volop in
beweging. Vraagstukken rondom duurzaamheid, stikstof, natuurbeheer en biodiversiteit zijn niet meer alleen uitdagingen voor de boer, maar zijn onderdeel geworden van een breed
maatschappelijk debat. Je mag zelf een actueel agrarisch thema kiezen. Ook de vorm staat open: het mag bijvoorbeeld een theatrale wandeling of debat, toneeltekst, installatie, of natuurlijk een voorstelling zijn. Het werk moet in ieder geval theatraal of muzikaal zijn, op locatie spelen, vanuit een niet-grootstedelijke visie gemaakt worden en toegankelijk zijn voor een breed publiek van boeren en burgers.

Wij bieden

● Repetitieruimte en speel- of presentatie locatie in de regio Alkmaar
● Maakbudget afhankelijk van de vorm: tussen €5.000 en €20.000 excl. btw
● Artistieke, zakelijke en technische begeleiding

Aanmelden

Voel je je verbonden met deze thematiek en heb je een idee voor een nieuw te ontwikkelen werk?
Stuur ons dan uiterlijk 30 oktober 2023 je concept (ong. 4 a4tjes) met bijgevoegd je cv/portfolio en video van eerder werk. Zie hier de pdf met checklist voor vragen waarop we een antwoord zouden willen. Je kunt je aanmelding mailen naar: info@karavaan.nl.
Heb je een idee maar twijfel je of het passend is of heb je een andere vraag? Neem dan gerust
contact op met Laura Simonse: laura@karavaan.nl
De selectiecommissie bestaat uit een mix van theaterprofessionals, agrariërs en experts op het
gebied van agrarische zaken, landschap en natuur. Met een kleine selectie van makers voeren we een gesprek waarna we keuzes maken. Indien je wordt geselecteerd is het tijdspad voor het
maakproces nader te bepalen.

Organisatie

Karavaan brengt buitengewoon theater op locatie in de regio Alkmaar. We werken op locatie,
rondom een maatschappelijk thema en met een gevarieerd programma. In onze programma’s zijn we steeds op zoek naar context en verdieping door samenwerkingen aan te gaan met lokale
maatschappelijke partners. Kernactiviteit is het jaarlijkse Karavaan Festival. Daarnaast initieert en maakt Karavaan programma door het jaar heen.

Recent nieuws

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen