KARAVAAN ROEPT (THEATER)MAKER(S) OP DIE WERK RONDOM ACTUELE LANDBOUW- EN BOEREN THEMA’S WILLEN MAKEN

Foto: Moon Saris

Karavaan zoekt geëngageerde (nieuwe) (theater)makers die theatraal werk willen ontwikkelen rondom een actueel agrarisch thema.


Boerenpeil

Boeren en landbouw zijn volop in het nieuws: boerenprotesten, discussies over het verbouwen vanons voedsel, en iedereen die er opeens een mening over heeft. Ook zijn er nieuwe woorden als pasmelders, piekbelasters en stikstofcrisis. Karavaan is geworteld in een regio met veel landbouw, dus agrarische thema’s spelen een belangrijke rol binnen ons programma. Onder de noemer #boerenpeil produceren en presenteren we jaarlijks meerdere voorstellingen en programma’s over actuele agrarische thema’s gecombineerd met contextprogramma’s waarmee we boer en burger verbinden. Door middel van verbeelding brengen we actuele agrarische dilemma’s terug naar een menselijke maat. Deze programma’s spelen op de plekken waar het om gaat: goed functionerende boerenbedrijven waar hard gewerkt, maar ook geworsteld wordt. Waar geïnnoveerd, verduurzaamd en bewust nagedacht wordt over de toekomst. Deze locatietheatervoorstellingen hebben veel impact en brengen boeren en burgers letterlijk bij elkaar.

Open call

Karavaan zoekt geëngageerde (nieuwe) (theater)makers die theatraal werk willen ontwikkelen
rondom een actueel agrarisch thema. De agrarische sector staat in de spotlights en is volop in
beweging. Vraagstukken rondom duurzaamheid, stikstof, natuurbeheer en biodiversiteit zijn niet meer alleen uitdagingen voor de boer, maar zijn onderdeel geworden van een breed
maatschappelijk debat. Je mag zelf een actueel agrarisch thema kiezen. Ook de vorm staat open: het mag bijvoorbeeld een theatrale wandeling of debat, toneeltekst, installatie, of natuurlijk een voorstelling zijn. Het werk moet in ieder geval theatraal of muzikaal zijn, op locatie spelen, vanuit een niet-grootstedelijke visie gemaakt worden en toegankelijk zijn voor een breed publiek van boeren en burgers.

Wij bieden

● Repetitieruimte en speel- of presentatie locatie in de regio Alkmaar
● Maakbudget afhankelijk van de vorm: tussen €5.000 en €20.000 excl. btw
● Artistieke, zakelijke en technische begeleiding

Aanmelden

Voel je je verbonden met deze thematiek en heb je een idee voor een nieuw te ontwikkelen werk?
Stuur ons dan uiterlijk 30 oktober 2023 je concept (ong. 4 a4tjes) met bijgevoegd je cv/portfolio en video van eerder werk. Zie hier de pdf met checklist voor vragen waarop we een antwoord zouden willen. Je kunt je aanmelding mailen naar: info@karavaan.nl.
Heb je een idee maar twijfel je of het passend is of heb je een andere vraag? Neem dan gerust
contact op met Laura Simonse: laura@karavaan.nl
De selectiecommissie bestaat uit een mix van theaterprofessionals, agrariërs en experts op het
gebied van agrarische zaken, landschap en natuur. Met een kleine selectie van makers voeren we een gesprek waarna we keuzes maken. Indien je wordt geselecteerd is het tijdspad voor het
maakproces nader te bepalen.

Organisatie

Karavaan brengt buitengewoon theater op locatie in de regio Alkmaar. We werken op locatie,
rondom een maatschappelijk thema en met een gevarieerd programma. In onze programma’s zijn we steeds op zoek naar context en verdieping door samenwerkingen aan te gaan met lokale
maatschappelijke partners. Kernactiviteit is het jaarlijkse Karavaan Festival. Daarnaast initieert en maakt Karavaan programma door het jaar heen.

Recent nieuws

LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder
Willem Melgerd

GRATIS STRAATTHEATER IN DE STAD TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Een marcherend gezelschap op stelten, een straatdisco en een date onder een gigantische jurk. Tussen 17 en 26 mei brengt Karavaan ook feest in de binnenstad van Alkmaar tijdens Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen