LOCATIETHEATER ‘LUCHTBESPIEGELINGEN’ IN PREMIÈRE OP KARAVAAN FESTIVAL

Foto: Bowie Verschuuren

Op 6 augustus gaat tijdens Karavaan Festival de nieuwe voorstelling Luchtbespiegelingen van Anne Roos Rosa de Carvalho in première in en om de kassen van een voormalige rozenkwekerij in Stompetoren, Alkmaar.


Met de voorstelling Luchtbespiegelingen duikt het publiek op verrassende muziektheatrale wijze in het onderwerp klimaatverandering – letterlijk een ‘hot issue’. De voorstelling is van 6 t/m 15 augustus te zien tijdens Karavaan Festival, als losse voorstelling of als onderdeel van de theatrale fietsroute Expeditie Groen, over en door de natuur.

Over de voorstelling

Drie personages kijken naar de lucht. Lucy: een dromerige kunstenares met een fascinatie voor de Apocalyps. James: een chemicus die ooit het gat in de ozonlaag ontdekte. Ryan: de baas van een lowbudget vliegtuigmaatschappij. Ze kwamen voor een geheimzinnige conferentie over lucht (van levensbelang), die is mislukt. Nu zitten ze samen vast in een open veld en wachten, tot er iets gebeuren gaat.

Als we met zijn allen de oneindigheid inkijken, wat wordt er dan gespiegeld over nu en straks? Over degene die kijkt? Dit en meer ontdek je op een voormalige rozenkwekerij. Stap in deze emotionele achtbaan en maak een prikkelende reis langs absurde gesprekken, luisterliedjes, reizende elektronische muziek, een kas en een spannende luchtige installatie.

Deze zomer te zien op Karavaan Festival (6 t/m 15 aug)
Première 6 aug 2021 13:00 uur
Van: Anne Roos Rosa de Carvalho | Spel en zang: Sofieke de Kater, Puck Pomelien Busser | Geluidscompositie, live impro en instrumentontwerp: Fedde ten Berge | Eindregie: Ria Marks

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen