Lucht
bespiegelingen

Muziektheater over het klimaat en de lucht

Foto: Moon Saris

Muziektheater

Kijk om hoog. Wat zie je? En de lucht. Kijkt de lucht terug?


Deze voorstelling is te ook bezoeken als onderdeel van onze theatrale fietsroute Expeditie Groen

Drie personages kijken naar de lucht. Lucy: een dromerige kunstenares met een fascinatie voor de Apocalyps. James: een chemicus die ooit het gat in de ozonlaag ontdekte. Ryan: de baas van een lowbudget vliegtuigmaatschappij.

Ze kwamen voor een geheimzinnige conferentie over lucht (van levensbelang), die is mislukt. Nu zitten ze samen vast in een open veld en wachten, tot er iets gebeuren gaat.

Als we met zijn allen de oneindigheid inkijken, wat wordt er dan gespiegeld over nu en straks? Over degene die kijkt?

Dit en meer ontdek je op een voormalige rozenkwekerij. Stap in deze emotionele achtbaan en maak een prikkelende reis langs absurde gesprekken, luisterliedjes, reizende elektronische muziek, een kas en een spannende luchtige installatie.

Met de voorstelling Luchtbespiegelingen duikt het publiek op verrassende muziektheatrale wijze in het onderwerp klimaatverandering – letterlijk een ‘hot issue’.

In de pers

"De plek voor deze voorstelling had niet passender kunnen zijn: een weids, open veld achter een voormalige rozenkwekerij onder de rook van Alkmaar. Lucht is alles wat je ziet. Met vogels erin, en vliegtuigen. En in dat veld een fraaie installatie in de vorm van een grote, witte bubbel: prachtig decor voor Anne Roos Rosa de Carvalho als Lucy, Sofieke de Kater als James en Puck Pomelien Busser als Ryan."

★ ★ ★ ★  Volkskrant

"het slotbeeld van de voorstelling treft een prikkelende balans tussen de hoop dat de mensheid toch tot overeenstemming kan komen, en de gegronde vrees dat het allemaal al te laat is en we kibbelend ten onder zullen gaan."

NRC

Credits

Concept, tekst, spel, piano, zang: Anne Roos Rosa de Carvalho | Spel: Sofieke de Kater, Puck Pomelien Busser | Geluidscompositie, live impro en instrumentontwerp: Fedde ten Berge | Eindregie: Ria Marks | Enscenering en kostuums: Javier Murugarren | Dramaturgie: Cecile Brommer | Techniek: Cesco van der Zwaag: | Productie en communicatie: Marieke Buytenhuijs | Productieassistentie: Wesley van Steenbergen | Met dank aan: Kwekerij de Rozenburg, Fonds Podiumkunsten, Kickstart cultuurfonds, Alkmaar Maakt Het, Norma Fonds

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Expeditie Groen

Theatrale fietsroute over en door de natuur
6 t/m 15 aug

In Expeditie Groen fiets je, in je eigen gezelschap en in je eigen tempo, 25 km door het groene ommeland van Alkmaar. Onderweg stop je voor 2 nieuwe theatervoorstellingen - eentje op een voormalige rozenkwekerij en eentje op een natuurbegraafplaats - en is er allerlei lekkers op je route onderdeel van jouw complete dagje uit! Je eindigt in het festivalhart aan een voor jou gedekte tafel met een heerlijke maaltijd. Expeditie Groen is all-inclusive.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 6 t/m 15 augustus in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang locatietheater op buitengewone plekken: van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en van een radiopeilstation tot een landgoed. Vier je zomervakantie bij Karavaan!

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren

Gerelateerd nieuws

Foto: Bowie Verschuuren

LOCATIETHEATER ‘LUCHTBESPIEGELINGEN’ IN PREMIÈRE OP KARAVAAN FESTIVAL

Op 6 augustus gaat tijdens Karavaan Festival de nieuwe voorstelling Luchtbespiegelingen van Anne Roos Rosa de Carvalho in première in en om de kassen van een voormalige rozenkwekerij in Stompetoren, Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Cart