MUZIEKTHEATER BALLADE VAN BODIE VAN KASSETT IN PREMIÈRE OP KARAVAAN FESTIVAL

Foto: Rutger van der Bent


Een filosofische western over de spookstad Bodie in het WO II radiopeilstation Schneeglöckchen in Schagen




De coronacrisis maakte iedereen eenzamer. Eenzaamheid was opeens geen thema meer voor oude en vergeten mensen. Het werd een thema voor een veel grotere maatschappelijke groep. Maar was dat eigenlijk niet allang zo? Is eenzaamheid niet een menselijke conditie?


Muziektheatercollectief KASSETT maakt tijdens de coronacrisis een filosofische western-voorstelling die stilstaat bij deze vraag. Is de mens een kuddedier of een lonesome cowboy? En is de mens inderdaad de enige diersoort die zich eenzaam kan voelen in groepen, zoals psychiaters als Dirk de Wachter betogen? Schrijver en regisseur Frank Siera gaat op zoek naar antwoorden via vier historische personages en staat stil bij wat filosofen ‘existentiële eenzaamheid’ noemen. Het type eenzaamheid dat niet geholpen is bij meer contact, maar bij beter alleen kunnen zijn.

BALLADE VAN BODIE vertelt het verhaal van de stad Bodie. In 1880 een booming metropool, nu een verlaten spookstad waar de stilte luider klinkt dan waar dan ook. Het geïsoleerd gelegen radiopeilstation Schneeglöckchen in Schagen is dan ook het ultieme decor voor deze voorstelling. Aangevoerd door countrysongs en soundscapes in de stijl van Alison Krauss, de Common Linnets en Ry Cooder vormt BALLADE VAN BODIE de perfecte plek om de vraag naar de universele menselijke eenzaamheid te stellen.


Deze zomer te zien op Karavaan Festival (6 t/m 10 aug)
Première 7 aug 2021
Van: Kassett | Tekst en regie: Frank Siera | Compositie: Oukje den Hollander | Spel: Oukje den Hollander, Ella Kamerbeek, Sweder de Sitter, Uriah Havertong | Lichtontwerp: Tim van ’t Hof


Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen