MUZIEKTHEATER BALLADE VAN BODIE VAN KASSETT IN PREMIÈRE OP KARAVAAN FESTIVAL

Foto: Rutger van der Bent


Een filosofische western over de spookstad Bodie in het WO II radiopeilstation Schneeglöckchen in Schagen




De coronacrisis maakte iedereen eenzamer. Eenzaamheid was opeens geen thema meer voor oude en vergeten mensen. Het werd een thema voor een veel grotere maatschappelijke groep. Maar was dat eigenlijk niet allang zo? Is eenzaamheid niet een menselijke conditie?


Muziektheatercollectief KASSETT maakt tijdens de coronacrisis een filosofische western-voorstelling die stilstaat bij deze vraag. Is de mens een kuddedier of een lonesome cowboy? En is de mens inderdaad de enige diersoort die zich eenzaam kan voelen in groepen, zoals psychiaters als Dirk de Wachter betogen? Schrijver en regisseur Frank Siera gaat op zoek naar antwoorden via vier historische personages en staat stil bij wat filosofen ‘existentiële eenzaamheid’ noemen. Het type eenzaamheid dat niet geholpen is bij meer contact, maar bij beter alleen kunnen zijn.

BALLADE VAN BODIE vertelt het verhaal van de stad Bodie. In 1880 een booming metropool, nu een verlaten spookstad waar de stilte luider klinkt dan waar dan ook. Het geïsoleerd gelegen radiopeilstation Schneeglöckchen in Schagen is dan ook het ultieme decor voor deze voorstelling. Aangevoerd door countrysongs en soundscapes in de stijl van Alison Krauss, de Common Linnets en Ry Cooder vormt BALLADE VAN BODIE de perfecte plek om de vraag naar de universele menselijke eenzaamheid te stellen.


Deze zomer te zien op Karavaan Festival (6 t/m 10 aug)
Première 7 aug 2021
Van: Kassett | Tekst en regie: Frank Siera | Compositie: Oukje den Hollander | Spel: Oukje den Hollander, Ella Kamerbeek, Sweder de Sitter, Uriah Havertong | Lichtontwerp: Tim van ’t Hof


Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen