Ballade van Bodie

Filosofische western over de spookstad Bodie

Foto: Moon Saris

Muziektheater

Het geluid van een krekel. De wind die tussen kieren giert. Het voorbijrollen van tuimelkruid. Een viool. De echo van een stem die ooit geklonken heeft.


Let op: de locatie van deze voorstelling is verplaatst van Schagen naar Alkmaar. Kaarthouders hebben hier mail over ontvangen.

Aangevoerd door countrysongs vertelt de filosofische western-voorstelling BALLADE VAN BODIE het verhaal van de stad Bodie. In 1880 een booming metropool, nu een verlaten spookstad waar de stilte luider klinkt dan waar dan ook.

Rosa May, Madam Moustache, Billy O’Hara en Martin Gianettoni, allevier historische figuren uit de geschiedenis van Bodie, zoeken hun rol binnen de krioelende menigte van eenzame zielen. Aan de hand van hun verhalen stelt KASSETT de vraag of de mens beter gedijt als kuddedier of als lonesome cowboy. Whaddaya here for?

de mens is de enige diersoort 
die zich temidden van een kudde 
een lonesome cowboy kan voelen

Over de makers

KASSETT is een collectief van makers dat muziektheater maakt op filosofische grond. KASSETT bestaat uit zangeres en actrice Oukje den Hollander, schrijver en regisseur Frank Siera, productieleider Selma Hanzon-Keijzer en filosoof en dramaturg Gerko Tempelman.
KASSETT was als Nieuwe Maker van 2017-2019 verbonden aan de Veenfabriek.

HOOFDROL was één van de best bezochte voorstellingen op het Over het IJ Festival in 2017 (“Fris-intelligente voorstelling met humor en jazzy muziek”, **** NRC). In 2019 was in het tentjestheaterprogramma van Karavaan Festival hun jongste voorstelling te zien ODE AAN DE TWIJFEL (“Zeer trefzekere performance,” Het Parool).

In de pers

"De muziek van Oukje den Hollander en Rutger Martens is sowieso de kracht van deze ballade, en refereert aan de soundtrack van films als Paris, Texas en Brokeback Mountain. Net als in die films is Ballade van Bodie een eerbetoon aan de bewoners van no man’s land."

Volkskrant

"De interactie tussen de muzikanten en de acteurs is de sterkste troef van Ballade van Bodie"

Theaterkrant

Credits

Van: Kassett | Tekst en regie: Frank Siera | Compositie: Oukje den Hollander | Spel: Oukje den Hollander, Ella Kamerbeek, Sweder de Sitter, Uriah Havertong | Compositie en muziek: Rutger Martens | Muziek: Emmy Storms | Scenografie en muziek: Lucas Kramer | Lichtontwerp: Tim van 't Hof, Wout Panis | Geluidsontwerp: Rinse de Jong | Kostuumontwerp: Anouk van Schie | Filosofie en dramaturgie: Gerko Tempelman | Technische productie: Floris Vermist, Michiel Schnelle | Productie: Selma Hanzon-Keijzer | Regie- en productieassistentie: Renske Lenderink

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 6 t/m 15 augustus in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang locatietheater op buitengewone plekken: van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en van een radiopeilstation tot een landgoed. Vier je zomervakantie bij Karavaan!

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren

Gerelateerd nieuws

Foto: Rutger van der Bent

MUZIEKTHEATER BALLADE VAN BODIE VAN KASSETT IN PREMIÈRE OP KARAVAAN FESTIVAL


Een filosofische western over de spookstad Bodie in het WO II radiopeilstation Schneeglöckchen in SchagenLees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen