MUZIEKTHEATRALE WANDELING WEGENS SUCCES TERUG IN ALKMAAR

Scenefoto Wie De F* Is Trijn?
MOON SARIS

ALKMAAR - Wie de muziektheatrale wandeling ‘Wie de F* is Trijn?’ heeft gemist, kan deze alsnog beleven. Van 12 t/m 14 juli keert de verrassende muzikale performance over Trijn Rembrands terug in Alkmaar.


Trijn Rembrands, hét vrouwelijk gezicht van Alkmaars Ontzet. 450 jaar geleden hielp zij vanaf de stadsmuren de Spaanse bezetter te verjagen. Haar geest is in Alkmaar nooit uitgedoofd. Wie is Trijn in 2024? Met een koptelefoon op volg je Trijn van de consistorie in Grote Kerk door de binnenstad naar de plek waar het allemaal begon. Onderweg ontmoet je vrouwen die op haar lijken: hedendaagse Alkmaarders. Hoe vinden zij hun stem?

Fedde &de Carvalho

Fedde &de Carvalho is het Alkmaarse makersduo Anne Roos Rosa de Carvalho en Fedde ten Berge. Ze maken muziektheater en geluidskunst. 

"Wie the F* is Trijn? is een herontdekking van de geschiedenis, die de vergeten vrouwen van vroeger en vandaag eer aan doet."

De voorstelling speelt meerdere keren per dag. Startpunt van de voorstelling is de Grote Kerk in Alkmaar, op loopafstand van station Alkmaar. De voorstelling duurt 1,5 uur. Tickets: 16,50 euro (jongeren 16 t/m 30 jaar betalen 10 euro). 

De voorstelling is een coproductie van Fedde &de Carvalho, Karavaan en Theater de Vest/Grote Kerk.

Kijk voor tickets en meer informatie op www.karavaan.nl

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen