PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.


Een dagje uit

Stap op je fiets voor een 12 kilometer theatrale fietstocht langs het Alkmaars Kanaal. Onderweg stop je voor koffie met lekkers en zie je op twee plekken scènes van de bijzondere locatievoorstelling ‘Bovendrijven’. Theatermaker Isan Vos maakt samen met zijn vader een voorstelling langs het water, waarbij zij zich laten inspireren door de ‘ingehaalde mens’. Deze voorstelling is onderdeel van de fietstocht.

Op de fietstocht maak je ook kennis met Willem I, zaai je mee langs de oevers, kraak je je hersenen in de Denktank, proef je de woorden van Maria Barnas en duik je in vogelvlucht over het kanaal met een lied. Voor de beste ervaring neem je je koptelefoon of oortjes mee.

Informatie en tickets

Bovendrijven gaat aanstaande zondag 2 juni in première. Startpunt voor deze fietstocht is ‘t Ijkgebouw. Hierna is Bovendrijven een aantal zondagen in de zomer te beleven. De voorstelling, inclusief koffie met lekkers, een routekaart en doe-activiteit in Theater de Drukkerij kost €18,75. Jongeren t/m 30 jaar betalen €11,25. Kijk voor tickets en meer informatie op www.karavaan.nl

De fietstocht met allerlei leuke onderdelen is ook zonder een theatervoorstelling te beleven. De routekaart met alle ins en outs voor de 12 kilometer fietstocht kun je gratis ophalen bij het startpunt: De Eendracht in ’t IJkgebouw. 

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen