PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.


Een dagje uit

Stap op je fiets voor een 12 kilometer theatrale fietstocht langs het Alkmaars Kanaal. Onderweg stop je voor koffie met lekkers en zie je op twee plekken scènes van de bijzondere locatievoorstelling ‘Bovendrijven’. Theatermaker Isan Vos maakt samen met zijn vader een voorstelling langs het water, waarbij zij zich laten inspireren door de ‘ingehaalde mens’. Deze voorstelling is onderdeel van de fietstocht.

Op de fietstocht maak je ook kennis met Willem I, zaai je mee langs de oevers, kraak je je hersenen in de Denktank, proef je de woorden van Maria Barnas en duik je in vogelvlucht over het kanaal met een lied. Voor de beste ervaring neem je je koptelefoon of oortjes mee.

Informatie en tickets

Bovendrijven gaat aanstaande zondag 2 juni in première. Startpunt voor deze fietstocht is ‘t Ijkgebouw. Hierna is Bovendrijven een aantal zondagen in de zomer te beleven. De voorstelling, inclusief koffie met lekkers, een routekaart en doe-activiteit in Theater de Drukkerij kost €18,75. Jongeren t/m 30 jaar betalen €11,25. Kijk voor tickets en meer informatie op www.karavaan.nl

De fietstocht met allerlei leuke onderdelen is ook zonder een theatervoorstelling te beleven. De routekaart met alle ins en outs voor de 12 kilometer fietstocht kun je gratis ophalen bij het startpunt: De Eendracht in ’t IJkgebouw. 

Recent nieuws

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

Karavaan Festival in de pers: fijne recensies, sterren en landelijke pers

Wat zijn we blij en trots op alle mooie berichten over Karavaan Festival in de landelijke pers. Hierbij een overzicht:

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen