BOVENDRIJVEN

Fietsroute en theater langs het kanaal van de toekomst

Portret Isan Vos

Theater

Stap op je fiets en ga op expeditie! Stap af voor theater aan de waterkant. Maak kennis met Willem I, proef de woorden van kunstenaar en dichter Maria Barnas, geniet van historie en duik in vogelvlucht over het kanaal.


Bovendrijven: een nieuwe theatervoorstelling

Van die bankjes waar mannen op zitten. Mannen met biertjes. Zichtbaar onzichtbare mannen. Waar hebben die mannen het eigenlijk over? Over voetbal? Politiek?

Hier, bij het Alkmaars kanaal hebben ze het in ieder geval over het leven. Over dromen, over falen. Over keihard je best doen, over het nét niet bereiken van je doel. En wat een geschenk dat soms kan zijn.

‘Bovendrijven’ is een muzikaal-filosofische voorstelling over het verlangen om ingehaald te worden. Stap op de fiets langs het Alkmaars Kanaal, en ervaar het bevrijdende gevoel van het streven naar imperfectie.

Isan Vos maakt samen met zijn vader een voorstelling langs het water, waarbij zij zich laten inspireren door de ‘ingehaalde mens’. Deze voorstelling is onderdeel van de fietstocht.

Leuk als je deze route gaat fietsen, want onderweg zie je twee theaterscenes, geniet je van de tocht langs het water en stap je af voor koffie en lekkers. Dagje uit? Ga op expeditie!

Over de fietstocht

Je fietst op je eigen fiets een korte route van 13 kilometer langs het kanaal van de toekomst. Onderweg stap je af voor filmpjes, gedichten, een quiz en meer. Het startpunt is in het Victoriepark.

Al sinds 1824 is het Alkmaars Kanaal de stuwende kracht die de stad laat stromen. Wist je trouwens dat het kanaal het breedste en diepste kanaal ter wereld was? Inmiddels zijn de oevers van het kanaal dé broedplek voor een nieuwe stad.

Expeditie Alkmaars Kanaal is een cocreatie van Gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan buitengewoon theater op locatie. Deze expeditie (zonder de theatervoorstelling) is dagelijks te beleven!

Laat je verwonderen

Credits

Een productie van: Karavaan | Tekst: Isan Vos | Spel: Isan Vos, Hugo Vos

Gerelateerde arrangementen

Portret Isan Vos

Special Expeditie Alkmaars Kanaal met Bovendrijven

Fietsroute met een bijzondere voorstelling
2 juni t/m 30 sept

Stap op je fiets voor een toffe middag met een muziektheatervoorstelling aan de waterkant. Op deze fietstocht maak je ook kennis met Willem I en duik je in vogelvlucht over het kanaal.

kaarten & info

Gerelateerd nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Partners

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen