SENIOREN SCHITTEREN IN BONTE DORPSOPERA TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

foto Café de Verlossing
Foto: Bowie Verschuuren

ALKMAAR - Van 15 tot en met 26 mei is op Karavaan Festival de locatievoorstelling 'Café de Verlossing' van Silbersee te zien, een bonte dorpsopera over de zoektocht naar de eeuwige jeugd


Een unieke voorstelling met muziek geïnspireerd op werken van Debussy tot Rammstein, waar zelfs het klaverjassen en het koken van de kroegsoep tot muziek worden verheven. Dit alles wordt tot leven gebracht door een bijzondere cast van oa Noord-Hollandse senioren en een heus seniorenkoor genaamd ‘De Verloren Zielen’.

CAFE DE VERLOSSING

In een dorp waar de jeugd vertrokken is, heeft een bijzonder café intrek genomen in de plaatselijke kerk. Geen leven in de brouwerij? Niets is minder waar! Het gerucht gaat namelijk dat in deze kerk de ‘eeuwige jeugd’ te vinden is. Word je hier onsterfelijk verklaard, of voor eeuwig jong?

Silbersee is een spraakmakend operagezelschap dat eerder in samenwerking met Karavaan de serie opera’s presenteerde die bij Karavaan in première gingen: ‘Dijkdrift’ op Landgoed Tercoulster, ‘Aardappelvreters’ bij boerderij Valkering en ‘Kaapdiegoeiekoop’ op het strand in Bergen aan Zee. Het betreft grootse opera’s op bijzondere locaties, met nieuwe muziek en actuele onderwerpen.

KARAVAAN FESTIVAL

Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. 

Karavaan Festival is van 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Recent nieuws

bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP: 6 BOERENMONOLOGEN OVER VOOROORDELEN

Karavaan komt tijdens Karavaan Festival met de nieuwe betekenisvolle productie 'De Boer Op'. Het wordt een nieuwe agrarische voorstelling die speciaal wordt gemaakt voor de regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart