SENIOREN SCHITTEREN IN BONTE DORPSOPERA TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

foto Café de Verlossing
Foto: Bowie Verschuuren

ALKMAAR - Van 15 tot en met 26 mei is op Karavaan Festival de locatievoorstelling 'Café de Verlossing' van Silbersee te zien, een bonte dorpsopera over de zoektocht naar de eeuwige jeugd


Een unieke voorstelling met muziek geïnspireerd op werken van Debussy tot Rammstein, waar zelfs het klaverjassen en het koken van de kroegsoep tot muziek worden verheven. Dit alles wordt tot leven gebracht door een bijzondere cast van oa Noord-Hollandse senioren en een heus seniorenkoor genaamd ‘De Verloren Zielen’.

CAFE DE VERLOSSING

In een dorp waar de jeugd vertrokken is, heeft een bijzonder café intrek genomen in de plaatselijke kerk. Geen leven in de brouwerij? Niets is minder waar! Het gerucht gaat namelijk dat in deze kerk de ‘eeuwige jeugd’ te vinden is. Word je hier onsterfelijk verklaard, of voor eeuwig jong?

Silbersee is een spraakmakend operagezelschap dat eerder in samenwerking met Karavaan de serie opera’s presenteerde die bij Karavaan in première gingen: ‘Dijkdrift’ op Landgoed Tercoulster, ‘Aardappelvreters’ bij boerderij Valkering en ‘Kaapdiegoeiekoop’ op het strand in Bergen aan Zee. Het betreft grootse opera’s op bijzondere locaties, met nieuwe muziek en actuele onderwerpen.

KARAVAAN FESTIVAL

Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. 

Karavaan Festival is van 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Recent nieuws

Vacature marketeer

VACATURE BIJ KARAVAAN

Karavaan is op zoek naar een: MARKETEER gemiddeld 24 uur, startdatum 1 september 2024

Lees verder

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen