Café de Verlossing

Een bonte dorpsopera over de zoektocht naar eeuwige jeugd

Cafe de Verlossing scenefoto, 5 mensen in uitbundige kostuums
Bowie Verschuuren

Muziektheater

|

Opera

In een dorp waar de jeugd vertrokken is, heeft een bijzonder café intrek genomen in de plaatselijke kerk. Geen leven in de brouwerij? Niets is minder waar! Het gerucht gaat namelijk dat in deze kerk de ‘eeuwige jeugd’ te vinden is. Word je hier onsterfelijk verklaard, of voor eeuwig jong?


Geen leven in de brouwerij? Niets is minder waar!

Kroegbaas Johannes beweert de vergeten oude zielen in dit dorp verlossing te kunnen bieden. Is hij door God gezonden, of heeft hij een pact met de duivel gesloten? In een uitbundige opera in de monumentale Grote Sint Laurenskerk van Alkmaar wordt je meegenomen in een prachtig verhaal met betoverende muziek. Ontrafel het mysterie en word onderdeel van de stamgasten die in deze merkwaardige kroeg tussen leven en dood tot in de eeuwigheid feesten.


Ontdek Café de Verlossing: een unieke voorstelling met muziek geïnspireerd op werken van Debussy tot Rammstein én waar zelfs het klaverjassen en het koken van de kroegsoep tot muziek worden verheven. Dit alles wordt tot leven gebracht door een bijzondere cast van Noord-Hollandse senioren, componist
 Akim Moïseenkov, zangers Sterre Konijn, Fanny Alofs, Florian Slangen, percussionist Baue Kunstman én het Cafékoor van de ‘vergeten oude zielen’.

Café de Verlossing en duurzaamheid

Om een duurzamere voorstelling te realiseren, werken we samen met inwoners uit de omgeving van Alkmaar voor het verzamelen van decor en rekwisieten. Zo wordt Café de Verlossing volledig ingericht met hergebruikte materialen. Daarnaast zijn de acteurs gekleed in prachtige, onwerkelijke kostuums van gerecycled materiaal, ontworpen door Bart Hess.

Over Silbersee

Silbersee is een spraakmakend operagezelschap dat je misschien nog kent van de serie oeropera’s die bij Karavaan in premiere gingen: Dijkdrift op Landgoed Tercoulster, Aardappelvreters bij boerderij Valkering en Kaapdiegoeiekoop op het strand in Bergen aan Zee. Grootse opera’s op bijzondere locaties, met nieuwe muziek en actuele onderwerpen.

Silbersee is vernieuwend, gedurfd en experimenteel. Hun voorstellingen gaan verder dan traditionele opera en zetten je aan het denken over onderwerpen als inclusie, ecologie en kunstmatige intelligentie.

In de pers

"Er wordt inventief gemusiceerd, fijn geacteerd en de fraaie zang is meestal ook goed te verstaan - over Aardappelvreters"

★ ★ ★  Scenes

Credits

Concept & Regie: Romain Bischoff | Bewegingscoach & artistiek assistent: Juliette van Ingen | Regie assistent: Florian Slangen | Libretto: Jibbe Willems | Componist: Akim Moiseenkov | Kostuum design: Bart Hess | Licht design: Niels Kingma, Jeroen Smith | Sound engineer: Maurits van Thiel | Zangdocent: Fanny Alofs | Scenografie : DoorDouwe | Fotografie: Bowie Verschuuren | Cast: Annie Abbenhues, Fanny Alofs, Yvonne van Herkhuizen, Donneke Jansonius, Teake Jansonuis, Sterre Konijn, Tanja Kooij, Baue Kunstman, Emmy Licumahuwa, Julia Licumahuwa, Ingrid Maes, Ron Moed, Akim Moiseenkov, Nel Pical, Wilma Schilte, Florian Slangen, Jetty Tauwnaar, Cafekoor van 'vergeten oude zielen', de dood | Partner: Grote Kerk Alkmaar

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren
Met medewerking van

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen