Theatervoorstelling Mens Boom Dier van Gouden Haas in première op Karavaan Festival

Foto: Ilja Lammers

Op 6 augustus gaat tijdens Karavaan Festival de nieuwe voorstelling Mens Boom Dier van theatergezelschap Gouden Haas in première op de voor de voorstelling zo treffende speellocatie Natuurbegraafplaats Geestmerloo in Alkmaar. 


In deze poëtische en magisch realistische voorstelling wordt Mens het bos in gestuurd om haar verstoorde relatie met de natuur te herstellen en geeft Gouden Haas, net als in de verhalen van onze voorouders, de natuur een stem. Mens Boom Dier prikkelt publiek om je perspectief te kantelen van ego-centrisch naar eco-centrisch. De voorstelling is van 5 t/m 15 augustus te zien tijdens Karavaan Festival, als losse voorstelling of als onderdeel van de theatrale fietsroute Expeditie Groen.

Karavaan Festival en Gouden Haas werken al een aantal jaar samen in het brengen van landschappelijke voorstellingen met een maatschappelijk karakter. Betekenisvolle locaties zoals de natuurbegraafplaats Geestmerloo met een bijbehorend contextprogramma is onderdeel van de publieksbeleving.

Deze zomer te zien op Karavaan Festival (5 t/m 15 aug)
Première 6 aug 2021 17:00 uur
Van: Gouden Haas | Concept en regie Gienke Deuten | Tekst en dramaturgische adviezen Martijn de Rijk | Compositie Jaap van Keulen | Spel Erwin Boschmans/Judith Hazeleger, Maureen Teeuwen.

Over de voorstelling

Mens Boom Dier is een poëtische en muzikale locatietheatervoorstelling. Een hallucinerende trip door tijd en ruimte, over de ontwortelde mens in tijden van ecologische ontwrichting. De natuur is door cijfers en grafieken, ons door zoekmachines en de media voorgeschoteld, onttoverd geraakt. Als medicijn tegen afstomping, gaat Gouden Haas voor Mens Boom Dier te rade bij de magische verhalen van onze voorouders. Hoe gingen zij om met vragen over natuurverschijnselen die groter waren dan ze konden bevatten?

Gouden Haas zoekt in de vertellingen waarin rivieren nog konden zingen en appels ons uit het paradijs konden stoten én met de ideeën van inspirerende denkers als Timothy Morton en Donna Haraway onder de arm, naar een nieuw kompas voor de ecologische uitdaging die voor ons ligt. In Mens Boom Dier krijgt de natuur een stem.

Recent nieuws

Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Overzicht voorstellingen Karavaan Festival 2024 in Alkmaar

Heb jij een overzicht nodig met welke gezelschappen er te zien zijn in Alkmaar Stad tijdens Karavaan Festival? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor jullie! Lees verder.

Lees verder
Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen