“WAT DOET DIE KOE DAAR IN HET VICTORIEPARK?”

Jasper Brinkman

Het is jou als Alkmaarder vast niet ontgaan. De grote stalen koe midden in het Victoriepark. Wij willen je graag voorstellen aan Ahimsa, de rustende koe.


Ahimsa is onderdeel van het Klimaatrecept, dat te zien is tijdens YES IN MY BACKYARD. Met het Klimaatrecept wordt publiek op leuke en ludieke wijze aan het denken gezet over voedsel en duurzaamheid.

Ahimsa, de rustende koe

‘Ahimsa’ is op reis door Nederland om de koe te eren en te bedanken voor haar overvloedig geven, al eeuwen lang. Tegelijkertijd verwijst ze naar Moeder Aarde. Iedereen is welkom in haar cirkel.

Met het beeld van de koe wil Jantien Mook open staan voor een nieuwe tijd, waarin een harmonieuze en liefdevolle manier van samenleven en samenwerken voorop staat, een symbiose tussen plant, dier, mens en aarde. Samen met haar vriend Dirk-Jan Schrander heeft ze het beeld gemaakt.

YES IN MY BACKYARD

Van 18 t/m 29 mei (Hemelvaart t/m Pinksteren) organiseren Karavaan en Podium Victorie de derde editie van het zomerse festival Yes In My Backyard. Het Victoriepark in Alkmaar wordt dit jaar wederom omgetoverd tot een prachtig festivalterrein, met tentjestheater, livemuziek, straattheater, foodtrucks & drinks

Kijk voor meer informatie en tickets op yesinmybackyard.nl

Recent nieuws

Karavaan werkt samen met Inholland

De afgelopen weken is Karavaan enthousiast een samenwerking aangegaan met studenten van Inholland in Haarlem en Alkmaar, die een vernieuwend perspectief bieden en onderzoek doen naar het vergroten van de betrokkenheid van nieuwe doelgroepen bij Karavaan.

Lees verder
Keith Montgomery

KAARTVERKOOP ACHTSTE EDITIE WINTERKARAVAAN VAN START

ALKMAAR/STOMPETOREN - Karavaan brengt van 23 t/m 30 december weer een Winterkaravaan, dit keer strijkt het festival neer in Stompetoren. Het is de achtste editie van het talentontwikkelingsproject van Karavaan waarin drie jonge theatermakers een locatievoorstelling maken binnen het thema #uitdemaat. De kaartverkoop is dit weekend gestart.

Lees verder
Okke van Breemen

ONTDEK DE MAGIE VAN CULINAIRE GELUIDSKUNST IN THEATER DE DRUKKERIJ

ALKMAAR - In zijn zoektocht naar het best klinkende restaurant van Nederland ontwierp geluidskunstenaar Fedde Ten Berge interactieve klanktafels. Laat je tijdens Het Klankdiner verleiden door deze culinaire symfonie in Theater de Drukkerij van Karavaan. Wegens succes zijn er nog maar enkele kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Lees verder

Volg ons op social media!