“WAT DOET DIE KOE DAAR IN HET VICTORIEPARK?”

Jasper Brinkman

Het is jou als Alkmaarder vast niet ontgaan. De grote stalen koe midden in het Victoriepark. Wij willen je graag voorstellen aan Ahimsa, de rustende koe.


Ahimsa is onderdeel van het Klimaatrecept, dat te zien is tijdens YES IN MY BACKYARD. Met het Klimaatrecept wordt publiek op leuke en ludieke wijze aan het denken gezet over voedsel en duurzaamheid.

Ahimsa, de rustende koe

‘Ahimsa’ is op reis door Nederland om de koe te eren en te bedanken voor haar overvloedig geven, al eeuwen lang. Tegelijkertijd verwijst ze naar Moeder Aarde. Iedereen is welkom in haar cirkel.

Met het beeld van de koe wil Jantien Mook open staan voor een nieuwe tijd, waarin een harmonieuze en liefdevolle manier van samenleven en samenwerken voorop staat, een symbiose tussen plant, dier, mens en aarde. Samen met haar vriend Dirk-Jan Schrander heeft ze het beeld gemaakt.

YES IN MY BACKYARD

Van 18 t/m 29 mei (Hemelvaart t/m Pinksteren) organiseren Karavaan en Podium Victorie de derde editie van het zomerse festival Yes In My Backyard. Het Victoriepark in Alkmaar wordt dit jaar wederom omgetoverd tot een prachtig festivalterrein, met tentjestheater, livemuziek, straattheater, foodtrucks & drinks

Kijk voor meer informatie en tickets op yesinmybackyard.nl

Recent nieuws

KARAVAAN FESTIVAL MAAKTE IMPACT MET SPRAAKMAKEND PROGRAMMA

Karavaan Festival bracht tien dagen lang opzienbarend locatietheater in regio Groot Alkmaar rond het thema Groeiende Contrasten. Publiek liet zich in groten getale verleiden tot voorstellingen op het platteland, in de stad en in de duinen om daarna met elkaar in discussie te gaan. Het festivalhart in het Victoriepark was goedbezocht ondanks de soms ijzige wind. Karavaan ontving burgemeesters en politici, boeren en burgers, jong en oud, rijk en arm, links en rechts. Het theaterfestival beleefde een succesvolle editie met ruim 28.000 bezoekers.

Lees verder
Keith Montgomery

GESLAAGDE OPENING VOOR KARAVAAN FESTIVAL EN YES IN MY BACKYARD – NOG T/M 29 MEI

ALKMAAR - Een groot publiek verzamelde zich op 17 verschillende locaties in de regio Alkmaar én in het bomvolle festivalhart voor de opening van KARAVAAN FESTIVAL en YES IN MY BACKYARD. In de speeches van burgemeester Schouten van Alkmaar en burgemeester Voskuil van Bergen werd de maatschappelijke en landschappelijke rol van Karavaan in de stad en de regio bezongen.

Lees verder
Moon Saris

BOERENSCHUREN VOL THEATER: KARAVAAN BRENGT VOORSTELLINGEN OVER ACTUELE BOERENTHEMA’S IN DE SCHERMER

Afgelopen vrijdagavond trapte Karavaan af bij biologische boerderij Natuurlijk Genoegen met de eerste locatievoorstelling van Karavaan Festival: BOER BEN IK!

Lees verder

Volg ons op social media!