“WAT DOET DIE KOE DAAR IN HET VICTORIEPARK?”

Jasper Brinkman

Het is jou als Alkmaarder vast niet ontgaan. De grote stalen koe midden in het Victoriepark. Wij willen je graag voorstellen aan Ahimsa, de rustende koe.


Ahimsa is onderdeel van het Klimaatrecept, dat te zien is tijdens YES IN MY BACKYARD. Met het Klimaatrecept wordt publiek op leuke en ludieke wijze aan het denken gezet over voedsel en duurzaamheid.

Ahimsa, de rustende koe

‘Ahimsa’ is op reis door Nederland om de koe te eren en te bedanken voor haar overvloedig geven, al eeuwen lang. Tegelijkertijd verwijst ze naar Moeder Aarde. Iedereen is welkom in haar cirkel.

Met het beeld van de koe wil Jantien Mook open staan voor een nieuwe tijd, waarin een harmonieuze en liefdevolle manier van samenleven en samenwerken voorop staat, een symbiose tussen plant, dier, mens en aarde. Samen met haar vriend Dirk-Jan Schrander heeft ze het beeld gemaakt.

YES IN MY BACKYARD

Van 18 t/m 29 mei (Hemelvaart t/m Pinksteren) organiseren Karavaan en Podium Victorie de derde editie van het zomerse festival Yes In My Backyard. Het Victoriepark in Alkmaar wordt dit jaar wederom omgetoverd tot een prachtig festivalterrein, met tentjestheater, livemuziek, straattheater, foodtrucks & drinks

Kijk voor meer informatie en tickets op yesinmybackyard.nl

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen