Hart van Nederland: Rock, ballads of Nederlandse meezingers: wat is de muzieksmaak van een koe?

LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

20-05-24 Niet optreden voor mensen, maar voor koeien. Muzikant Flavia Faas doet het met haar concert Loei!, waarin ze op zoek gaat naar de muzieksmaak van koeien. Deze herkauwers hebben namelijk ook gevoelens en reageren sterk op muziek. Als ze het leuk vinden blijven ze staan, is het niks dan lopen ze rustig weg.


Het klinkt misschien een beetje gek: muziek maken voor koeien. Maar volgens musicus en componist Faas is het niet zo bizar. “We spelen alleen maar voor mensen, maar waarom niet voor dieren?” Ze wil mensen aansporen om zich in te leven in een dier. “Het publiek moet ook kijken wat er in de koe omgaat tijdens de voorstelling.”

Eerlijk publiek

De ene koe is de andere niet, dus reageren de koeien ook verschillend. “Als een koe de muziek leuk vindt dan blijft die staan en als een koe het niet leuk vindt, loopt het dier weg.” Het is volgens Faas ook heel anders om voor koeien te spelen. “Het is een heel eerlijk publiek.”

Boerin Roos Smit vindt het concert wel een grappig idee en denkt dat Faas ergens wel gelijk kan hebben in haar theorie. “Ik ben er op gaan letten en de begroeting van een koe klinkt inderdaad wat anders.”

BRON: Hart van Nederland

Recent nieuws

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

Karavaan Festival in de pers: fijne recensies, sterren en landelijke pers

Wat zijn we blij en trots op alle mooie berichten over Karavaan Festival in de landelijke pers. Hierbij een overzicht:

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen