LOEI

Muziek voor koeien

LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

Muziektheater

Koeien zijn dol op muziek. Ze worden er gezonder van en gaan meer melk geven, omdat hun stress ervan afneemt. Maar van welke muziek houden koeien eigenlijk? Questions Collective neemt je mee naar de boerderij om hierachter te komen.


LOEI is een multimediaproject rondom een muziekcompositie speciaal geschreven voor koeien. Waarom zouden we alleen muziek voor mensen schrijven?

Flavia componeert dit stuk met de muzikale voorkeuren van koeien in gedachten. Hoe weet ze wat ze leuk vinden?

LOEI op basis van taal- en muziekonderzoek bij koeien

Met hulp van muzikanten en wetenschappers, zoals dr. prof. Leonie Cornips, heeft Flavia reacties van koeien op verschillende muzikale elementen onderzocht, in een poging een vorm van communicatie tussen ons mensen en de koeien tot stand te brengen. Dit onderzoek vormt de basis voor de muziek.

Ben je al nieuwsgierig?

Over de makers

Questions Collective is een feministisch kunstcollectief dat maatschappelijk geëngageerde voorstellingen en installaties maakt. Ze combineren hun wijd uiteenlopende artistieke achtergronden, van vormgeving en theater tot dans en muziek. Hun werk is kleurrijk, fantasierijk en locatiespecifiek. Eerder waren ze te zien in de Winterkaravaan.

Credits

Concept, regie, compositie: Flavia Faas | Spel: Marc Alberto - saxofoon, Joost Buis - trombone, Laura Nygren - contrabas, Flavia Faas - piano | Scenografie: Tessel Brühl | Dramaturgische ondersteuning: Céline Talens | Productionele ondersteuning: Eva Banning, Peter Poel | Taalkundig advies: Leonie Cornips | Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting DOEN

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerde arrangementen

Theatrale fietsroute Kunst op het platteland: twee fietsers in de polder met een molen op de achtergrond
Campagnebeeld Ruimteplaat Orkater
If you scream I whisper beeldentuin nic jonk
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
uitverkocht

THEATRALE FIETSROUTE: KUNST OP HET PLATTELAND

Theatrale fietsroute incl. eten en drinken!
18 t/m 20 mei en 25 & 26 mei

Altijd al eens zo'n puzzeltocht willen rijden? Dat kan nu – op de fiets nog wel, in de mooie polder van Alkmaar! Op je route verzamel je ‘kunst’ en woon je twee voorstellingen bij op bijzondere locaties. Tussendoor geniet je van koffie/thee en lekkers. Op je progamma staat een prachtige dansvoorstelling in de beeldentuin van Nic Jonk en een muziekstuk tussen en voor koeien (Loei) of een kosmisch concert van Orkater dat je nog lang zal bijblijven. We eindigen bij het festivalhart voor een heerlijke maaltijd in 't IJkgebouw. Wie alle kunst onderweg heeft gevonden en gezien (als bewijs maak je foto’s), wint een toepasselijke prijs.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Gerelateerd nieuws

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen