UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.


Voorafgaand of na de voorstelling bezoek je het museum en de beeldentuin van Nic Jonk in Grootschermer. Hier kun je de kleurrijke schilderijen en beelden bewonderen en wie weet ook mee naar huis nemen. Bijvoorbeeld een origineel schilderij of net iets kleiner als ansichtkaart. In de unieke beeldentuin zie je de dansvoorstelling If you scream I whisper.

Tijdens If You Scream I Whisper beleef je een intiem dansduet van twee dansers (Marie Khatib-Shahidi en Youri Peters). Een uitnodiging om te voelen in plaats van te denken, om de tijd te nemen in plaats van te haasten. In de prachtige beeldentuin is dit stuk een adempauze.

foto bij voorstelling If You scream I whisper: intieme foto van zoenend koppel met plastic om zich heen gewikkeld met een rode gloed

Foto: Jesula Toussaint-Visser

FIETSROUTE ‘KUNST OP HET PLATTELAND’

Altijd al eens een rally willen rijden? Dat kan nu – op de fiets nog wel, in de mooie polder van Alkmaar! Op je route verzamel je ‘kunst’ en woon je twee voorstellingen bij op bijzondere locaties. Tussendoor geniet je van koffie/thee en lekkers. De fietsroute ‘Kunst op het Platteland’ start in het Victoriepark en leidt je in een mooie route van 27 kilometer door onze Schermer. De route eindigt bij het festivalhart voor een heerlijke maaltijd in ’t IJkgebouw. 

KARAVAAN FESTIVAL

Van 17 t/m 26 mei is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten, er is voor elk wat wils. Beleef uniek locatietheater op verrassende locaties in Alkmaar, Castricum, Egmond, vele plekken in de Schermer, Langedijk en Heiloo. Het thema van deze editie is Uit de maat.

Klik hier voor tickets en meer informatie over de fietsroute.

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen