UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.


Voorafgaand of na de voorstelling bezoek je het museum en de beeldentuin van Nic Jonk in Grootschermer. Hier kun je de kleurrijke schilderijen en beelden bewonderen en wie weet ook mee naar huis nemen. Bijvoorbeeld een origineel schilderij of net iets kleiner als ansichtkaart. In de unieke beeldentuin zie je de dansvoorstelling If you scream I whisper.

Tijdens If You Scream I Whisper beleef je een intiem dansduet van twee dansers (Marie Khatib-Shahidi en Youri Peters). Een uitnodiging om te voelen in plaats van te denken, om de tijd te nemen in plaats van te haasten. In de prachtige beeldentuin is dit stuk een adempauze.

foto bij voorstelling If You scream I whisper: intieme foto van zoenend koppel met plastic om zich heen gewikkeld met een rode gloed

Foto: Jesula Toussaint-Visser

FIETSROUTE ‘KUNST OP HET PLATTELAND’

Altijd al eens een rally willen rijden? Dat kan nu – op de fiets nog wel, in de mooie polder van Alkmaar! Op je route verzamel je ‘kunst’ en woon je twee voorstellingen bij op bijzondere locaties. Tussendoor geniet je van koffie/thee en lekkers. De fietsroute ‘Kunst op het Platteland’ start in het Victoriepark en leidt je in een mooie route van 27 kilometer door onze Schermer. De route eindigt bij het festivalhart voor een heerlijke maaltijd in ’t IJkgebouw. 

KARAVAAN FESTIVAL

Van 17 t/m 26 mei is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten, er is voor elk wat wils. Beleef uniek locatietheater op verrassende locaties in Alkmaar, Castricum, Egmond, vele plekken in de Schermer, Langedijk en Heiloo. Het thema van deze editie is Uit de maat.

Klik hier voor tickets en meer informatie over de fietsroute.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

LOEIENDE START VAN DE KAARTVERKOOP VOOR KARAVAAN FESTIVAL 2024

ALKMAAR - Op het erf van 't Koehotel trapte Karavaan gisteren samen met 400 gasten officieel af met de start kaartverkoop voor het festival. Dit gebeurde tijdens Goesting, de middag waarop vrienden en partners van Karavaan een kijkje kregen in het festivalaanbod en kennismaakten met de theatermakers. Verspreid over de boerderij waren voorproefjes te zien van al het moois dat het festival te bieden heeft. Van 17 mei tot en met 26 mei brengt Karavaan Festival ruim 200 voorstellingen, 13 landelijke premières en een festivalhart in het Victoriepark in hartje Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen