Ruimteplaat

Een kosmisch concert van Orkater

Campagnebeeld Ruimteplaat Orkater
Foto: Anne Claire de Breij

Muziektheater

Een muzikale update van de wereld in de vorm van één allesomvattend lied.


Als je in één lied de gehele mensheid moet vertegenwoordigen, wat zou je dan zingen?

In 1977 werd de ‘Voyager Golden Record’ de ruimte in geslingerd: een gouden plaat met muziek en beelden van het leven op aarde. Alleen was de helft van de huidige wereldbevolking toen nog niet geboren. Daarom is de opdracht gegeven om een nieuwe plaat te maken, de B kant. Een muzikale update van de wereld in de vorm van één allesomvattend lied.

Over de makers

Orkater is al vijftig jaar hét muziektheatergezelschap van Nederland, waar verhalen worden verteld die nu belangrijk zijn en waar muziek evenveel waarde heeft als taal. Orkaterproducties zijn direct, gevoelig, gewaagd en gul.

Ruimteplaat wordt gemaakt door twee Orkater Nieuwkomers: Simme Wouters (De dingen die begraven liggen, Het nut van Edo Dompelmans) en Romy Vreden (Yuki’s Revenge, Ground Floor). Zij werken samen met hun oud klasgenoot Sabine van Kuipers (o.a. ITA, Judas). Regie: Guy Clemens, muzikale begeleiding: Wilko Sterke.

In de pers

"Romy Vreden, Simme Wouters en Sabine van Kuipers imponeren niet alleen met hun loepzuivere stemmen, maar ook met klein, open spel."

Theaterkrant

Credits

Concept, Spel en Muziek: Sabine van Kuipers, Romy Vreden, Simme Wouters | Regie: Guy Clemens | Muzikale begeleiding: Wilko Sterke | Scenografie en Kostuum: Esmée Thomassen | Techniek: Rutger Drenthe, Jurre Pöpping

Gerelateerde arrangementen

Theatrale fietsroute Kunst op het platteland: twee fietsers in de polder met een molen op de achtergrond
Campagnebeeld Ruimteplaat Orkater
If you scream I whisper beeldentuin nic jonk
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
uitverkocht

THEATRALE FIETSROUTE: KUNST OP HET PLATTELAND

Theatrale fietsroute incl. eten en drinken!
18 t/m 20 mei en 25 & 26 mei

Altijd al eens zo'n puzzeltocht willen rijden? Dat kan nu – op de fiets nog wel, in de mooie polder van Alkmaar! Op je route verzamel je ‘kunst’ en woon je twee voorstellingen bij op bijzondere locaties. Tussendoor geniet je van koffie/thee en lekkers. Op je progamma staat een prachtige dansvoorstelling in de beeldentuin van Nic Jonk en een muziekstuk tussen en voor koeien (Loei) of een kosmisch concert van Orkater dat je nog lang zal bijblijven. We eindigen bij het festivalhart voor een heerlijke maaltijd in 't IJkgebouw. Wie alle kunst onderweg heeft gevonden en gezien (als bewijs maak je foto’s), wint een toepasselijke prijs.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Gerelateerd nieuws

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen