THEATRALE FIETSROUTE: KUNST OP HET PLATTELAND

Theatrale fietsroute incl. eten en drinken!

Theatrale fietsroute Kunst op het platteland: twee fietsers in de polder met een molen op de achtergrond
Campagnebeeld Ruimteplaat Orkater
If you scream I whisper beeldentuin nic jonk
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag

Altijd al eens zo'n puzzeltocht willen rijden? Dat kan nu – op de fiets nog wel, in de mooie polder van Alkmaar! Op je route verzamel je ‘kunst’ en woon je twee voorstellingen bij op bijzondere locaties. Tussendoor geniet je van koffie/thee en lekkers. Op je progamma staat een prachtige dansvoorstelling in de beeldentuin van Nic Jonk en een muziekstuk tussen en voor koeien (Loei) of een kosmisch concert van Orkater dat je nog lang zal bijblijven. We eindigen bij het festivalhart voor een heerlijke maaltijd in 't IJkgebouw. Wie alle kunst onderweg heeft gevonden en gezien (als bewijs maak je foto’s), wint een toepasselijke prijs.


Ontdek bijzondere plekken in de Schermer

Vraag je vriend(inn)en mee want onderweg laten we jullie van alles ontdekken!

De fietsroute ‘Kunst op het Platteland’ start in het Victoriepark op het festivalterrein van Yes In My BackYard en leidt je in een mooie route van 27 kilometer door onze Schermer.

Beeldentuin Nic Jonk (alle dagen)
Onderdeel van de route is een bezoek aan het particuliere museum en beeldentuin Nic Jonk in Grootschermer. Hier kun je de kleurrijke schilderijen en beelden bewonderen en wie weet ook mee naar huis nemen. Bijvoorbeeld een origineel schilderij of net iets kleiner als ansichtkaart. In de unieke beeldentuin zie je de dansvoorstelling ‘If you scream I whisper’.

Zorgboerderij en ateliers de Schermer (alle dagen)
Kom hier even op adem met koffie/thee en wat lekkers. Je krijgt een korte rondleiding in de ateliers. Struin door de wijngaarden en proef de heerlijke wijnen in het Wijnatelier.

Smits Boer&Goed (18, 19 en 20 mei)
Op de boerderij van familie Smit zie je de voorstelling ‘LOEI’.
En na de voorstelling kan je nog verse -rauwe- melk tappen. Naast verse melk kun je (vruchten) yoghurt, vla, boter, eieren en ijs kopen in het melkhuisje.

Kerk de Ark (25 en 26 mei)
Hier beleef je het kosmische concert van Orkater: Ruimteplaat. Een muzikale update van de wereld in de vorm van één allesomvattend lied.

Restaurant Eendracht t’ IJkgebouw (alle dagen)
De finish is inzicht! Er staat een heerlijk diner van zoete aardappel, gestoofde prei in
vadouvan, geitenkaas en gebrande hazelnootjes op het menu! Welverdiend na deze
culturele en sportieve fietsroute!

Het restaurant is onderdeel van het festivalhart. Blijf je nog even?

Kunstrally

Tussen de voorstellingen door vind je op allerlei plekken kunst in het landschap. De kunst is om al die locaties te vinden en daar een foto van te maken. Wie bij aankomst kan laten zien dat de rally volledig is gereden, heeft prijs.

 

FIETS HUREN?

Wil je een fiets of e-bike huren? Dat kan op de Laat bij HV Scooters!
Reserveer je fiets hier!

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!

Winkelwagen