If you scream I whisper

Een poëtisch en acrobatisch dansduet in een beeldentuin

If you scream i whisper in beeldentuin nic jonk

Dans

Tussen de kolossale sculpturen van beeldend kunstenaar Nic Jonk, waar de levensvreugde onbekommerd van af spat, beleef je de schoonheid van dans.


If You Scream I Whisper is een intiem gesprek van twee dansers. Een kunstvorm die draden van empathie en verbeelding samenweeft en een uitnodiging om te voelen in plaats van te denken, om de tijd te nemen in plaats van te haasten. In de prachtige beeldentuin is dit stuk een adempauze.

Het is ook een zachte herinnering aan onze collectieve menselijkheid, waar vooruitgang een genuanceerde dans is van onderling verbonden zielen.

De dansvoorstelling If You Scream I Whisper is op alle dagen behalve 24 mei ook onderdeel van de theatrale fietroute Kunst op het Platteland.

Over de makers

Youri Peters (NL) en Marie Khatib-Shahidi (FR) werken sinds 2015 samen. Ze ontmoetten elkaar bij een muziek- en danscollectief in Parijs, en wonen nu samen in Utrecht. Zo starten ze naast hun werk als dansers een eigen collectief. Youri en Marie dansen veel bij het gezelschap De Dansers. Ze waren al eerder te zien bij Karavaan Festival met de voorstelling Chicago Baby.

In de pers

"INNIG VERSTRENGELDE LEDEMATEN TEMIDDEN VAN WEELDERIGE BRONZEN"

Theaterkrant

Credits

Concept/ choreografie en uitvoering: Marie Khatib-Shahidi, Youri Peters | Muziek compositie: Ruben van Asselt, | Beeld: Jesula Toussaint-Visser

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerde arrangementen

Theatrale fietsroute Kunst op het platteland: twee fietsers in de polder met een molen op de achtergrond
Campagnebeeld Ruimteplaat Orkater
If you scream I whisper beeldentuin nic jonk
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
uitverkocht

THEATRALE FIETSROUTE: KUNST OP HET PLATTELAND

Theatrale fietsroute incl. eten en drinken!
18 t/m 20 mei en 25 & 26 mei

Altijd al eens zo'n puzzeltocht willen rijden? Dat kan nu – op de fiets nog wel, in de mooie polder van Alkmaar! Op je route verzamel je ‘kunst’ en woon je twee voorstellingen bij op bijzondere locaties. Tussendoor geniet je van koffie/thee en lekkers. Op je progamma staat een prachtige dansvoorstelling in de beeldentuin van Nic Jonk en een muziekstuk tussen en voor koeien (Loei) of een kosmisch concert van Orkater dat je nog lang zal bijblijven. We eindigen bij het festivalhart voor een heerlijke maaltijd in 't IJkgebouw. Wie alle kunst onderweg heeft gevonden en gezien (als bewijs maak je foto’s), wint een toepasselijke prijs.

kaarten & info
foto van beeldentuin nic jonk in grootschermer
culinair genieten met 2-gangen bij dansvoorstelling, of foto interieur met uitzicht van restaurant genot van grootschermer
foto bij voorstelling If You scream I whisper: intieme foto van zoenend koppel met plastic om zich heen gewikkeld met een rode gloed
Youri en Marie dans
uitverkocht

CULINAIR GENIETEN MET 2-GANGEN BIJ DANSVOORSTELLING IN BEELDENTUIN

Sfeervol dineren in het Genot van Grootschermer
24 mei

Op een van de mooiste plekjes van de Eilandspolder, gelegen aan het water, schuif je lekker aan voor een sfeervol diner in het Genot van Grootschermer. Op het menu staat vooraf een bieten-carpaccio en daarna sweet potato met seizoensgroente. Drankjes of een toet reken je apart af. Na het tafelen is het een kort wandelingetje naar de Beeldentuin Nic Jonk voor de prachtige dansvoorstelling 'If you scream I whisper'.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Gerelateerd nieuws

Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen