Hush

Pop-dansconcert over de kracht van samen

HUSH: 3 mensen intiem dansend op podium in natuur met drummer in de verte
Foto: Bart Grietens

Dans

|

Live Concert

Hush is de grote succesvoorstelling van Oerol en nu te zien op Karavaan Festival. Een dansvoorstelling en popconcert ineen. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers.


In Hush zoeken De Dansers troost in dans en muziek. Een hand op je schouder; een tweede
stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een
omhelzing.

Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de volledige aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan.

Hush in een bollenschuur

Je ziet Hush in een bollenschuur in Egmond. Een familiebedrijf waar ze leunen op elkaars schouders. En waar ze een product maken dat troost biedt. Bloemen zijn een mooie manier om medeleven te tonen, ook met bloemen kun je uitdrukken wat je misschien niet in woorden kunt vatten.

Over De Dansers

De Dansers is een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze staan bekend om hun ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is.

In de pers

"De Dansers hebben er patent op; de ultieme symbiose tussen dans en muziek is hun heldere signatuur."

Theaterkrant

"Wat een geweldige voorstelling ‘Hush’, prachtig. De geweldige muziek, mooi, meeslepend. Kortom ademloos gekeken en genoten!"

publieksreactie

"Met volle overgave dansen én loepzuiver zingen: De Dansers blijven verrassen in dansconcert ‘Hush’""

★ ★ ★  Volkskrant

"De Dansers is een beweeglijke band vol rauwe danspoëten, een jonge groep die rockt, swingt, rolt, zingt, raast, zucht en rijmt"

Volkskrant

Credits

Concept: Guy Corneille, Josephine van Rheenen | Choreografie: Josephine van Rheenen | LIVE muziek en dans: Ruben van Asselt,, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt | Decor en lichtontwerp: Timme Afschrift | Kostuums: Carlijn Petermeijer | Techniek: Chieljan van der Hoek, Jorn Kortooms, Mees van Oosterhout | Dramaturgie: Moniek Merkx | Productie: Danae Bos | Zakelijke Leiding: Miriam Gilissen | Marketing en publiciteit: Lizzy Schreijer | Educatie: Sanne Wichman | Acquisitie: Frontaal Theaterbureau | Met dank aan: Simon Mayer, Hannah Shakti Bühler

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren
Mede mogelijk gemaakt door

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen