BOEREN

Omdat het gras niet groeit door er aan te trekken….

Boeren: twee mannen met arm over schouder die serieus naar voren kijken
Foto: Kathleen Michiels

Theater

Over twee boerenzonen. De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt.  Dit stuk schetst treffend het onzekere leven van onze landbouwers en wordt in het Nederlands gespeeld.


Boeren.... Ontroerend mooi en gelukkig ook vaak om te lachen

In het theaterstuk Boeren vechten mensen tegen een wereld die ze niet kunnen vatten. Passie voor de boerenstiel botst met klimaatzorg en de klauwen van grootkapitaal. Broederhaat en broederliefde vechten om balans. Ook die ene vrouw die er niet is, speelt een rol. Het gaat in Boeren om mensenverdriet, wat niet wil zeggen dat het er altijd zwaarmoedig aan toe gaat.

Erik Vlaminck weet steevast maatschappelijk engagement te combineren met mooie en toegankelijke teksten. Met ‘boeren’ schreef hij een prachtig verhaal. 

Over de makers

De Nieuwe Bazaaar is een Vlaams gezelschap van initiatiefnemers Hans Van Cauwenberghe en Siri Backx. Zij willen theater maken waarin het maatschappelijk belang centraal staat.

In de pers

"Een vat vol liefde met een stevig scheutje toegankelijke kleinkunst, dat is het muzikale verhaal van Nonkel Tony"

Landbouwleven

Credits

Tekst: Erik Vlaminck | Acteurs: Hans Van Cauwenberghe, Katrien Pierlet, Gert Jochems | Regie: Jo Jochems | Een productie van: De Nieuwe Bazaaar, MoMent Tongeren

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2024

17 t/m 26 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 17 t/m 26 mei in regio Groot Alkmaar. Je ziet het beste locatietheater op buitengewone plekken en beleeft een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met het leukste tentjestheater, de beste concerten, tof familieprogramma en nog veel meer!

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen