Musicalsites: Paddy Schleidt speelt met tijd in Alkmaarse Backyard

Paddy en de tijdgenoten
Mariska Steenbergen

26-06-24 Afgelopen Pinksterweekend kon men al ‘het leukste festival van Alkmaar’ bezoeken en van 24 t/m 26 mei was er wederom het weekend van: ‘Yes In My BackYard’ in het Victoriepark. Georganiseerd door Karavaan en Podium Victorie. Op het festivalterrein, in de achtertuin van het centrum van Alkmaar, was er een aanbod van theater, live-concerten en spoken word in verschillende tenten. Er was straattheater op het gras, activiteiten voor groot en klein, live terras-sessies en voor wie men wilde was ook een (speciaal)biertje en lekker eten bij foodtrucks geregeld. Wij van Musicalsites waren uitgenodigd bij de voorstelling ‘Zeit ist eine Illusion’ van Paddy Schleidt.


Zeit ist eine illusion wordt omschreven als een eigentijdse revue en Paddy en haar tijdgenoten (Myrthe van der Vuurst de Vries, Amelie Ackx en Daniëlle Deddens ) brengen herin niet alleen korte sketches, maar presenteren in een kleine 45 minuten ook een gevarieerd muzikaal repertoire, van popballads tot kleinkunst, cabaret en zelfs een vierstemmig gospelnummer over de 5e dimensie.

De Utrechtse Paddy studeerde Muziektheater aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts. Ze maakte al vlieguren in o.a. de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond. De setting op het festival was in schril contrast daarmee, een kleine setting, regenachtig weer, en een tent met houten banken en zo’n 30 man publiek. ‘Ja, wel wat anders dan toen in de Kleine Komedie met uitverkochte zaal van 500 mensen’ memoreert Paddy na afloop.

Je moet als publiek dan ook maar net weten hoe je dit theatergenre dient te kwalificeren. Waar het afzonderlijk van elkaar een afwisseling van disciplines etaleert, is de rode draad wat dieper weggelegd. Tijd, vanuit het concept van de duur van een lied, tijd als illusie volgens Einstein, tijd onderverdeeld in dimensies (en hoe komen we nu toch in die vijfde?) is een terugkerende onderwerp (wat de titel natuurlijk ook al doet vermoeden). Duidelijke thematiek maar wellicht te doordacht voor het aanwezige festivalpubliek. Iets wat de voorstelling overigens niet minder vermakelijk maakt, vlotte dialogen en heerlijk chemie tussen de vier performers. Ook heeft Paddy een fijne zangstem en begeleidt ze zichzelf op de piano/keyboard.

Met iets beter weer zou dit festival zoveel beter uit de verf gekomen zijn, maar het moet de echte theater/kleinkunst liefhebber ook zeker niet weerhouden van een bezoek. De combinatie op de zaterdag met Pride en de botenparade maakt het sowieso een vrolijk feestje. Dus volg vooral de voorbereiding voor een volgend jaar op www.yesinmybackyard.nl.

Bron: Musicalsites

Recent nieuws

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

Karavaan Festival in de pers: fijne recensies, sterren en landelijke pers

Wat zijn we blij en trots op alle mooie berichten over Karavaan Festival in de landelijke pers. Hierbij een overzicht:

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen