NH Nieuws – Muziek speciaal voor koeien: voorstelling onderzoekt wat hun smaak is

Campagnebeeld LOEI
Flavia Faas

17-05-2024 Een concert voor koeien en mensen die daar naar kijken en luisteren. Dat is het idee achter Loei, het project van de Amsterdamse musicus en componist Flavia Faas. Samen met vier muzikanten treedt ze komende dagen op voor de roodbonte kudde van melkveehouderij Smit in Stompetoren. "Ze lijken wel geamuseerd. Daar doe ik het voor."


Voor haar voorstelling tijdens het Karavaan Festival deed Faas een jaar lang onderzoek naar wat koeien leuk vinden om te horen. Ze kreeg daarbij advies van boeren en van een koeienwetenschapper. “Ik wist eerder niets van ze, maar nu heb ik hun taal een beetje geleerd. Over hoe koeien denken en doen, vertel ik ook tijdens het optreden, naast dat we eigen composities laten horen en samen met het publiek kijken hoe ze daar op reageren.”

Weten hoe een blije koe klinkt? Bekijk de video op de website.

BRON: NH Nieuws

Recent nieuws

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

Karavaan Festival in de pers: fijne recensies, sterren en landelijke pers

Wat zijn we blij en trots op alle mooie berichten over Karavaan Festival in de landelijke pers. Hierbij een overzicht:

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen