NHD: Alkmaar, 2124. Heel Nederland is overstroomd en ook hier staan de dijken op springen. Wordt het pompen of verkassen?

Ik hoop op zegen
Jan Jong

20-05-24 Alkmaar, 2124. Heel Nederland is ten onder gegaan aan de stijgende zeespiegel en ook hier dreigen de veertien meter hoge dijken het te begeven. Wordt het pompen of verkassen?


De acteurs van Alkmaars stadsgezelschap Blauwdruk staan klaar voor hun voorstelling ’Ik hoop op zegen’. Op een vlot midden in de botenloods van Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk.

Het publiek, oftewel de te evacueren Alkmaarders, kijkt vanuit bootjes toe. Het is een van de vele locatietheatervoorstellingen van Karavaan Festival, die nog tot en met 26 mei in en rond Alkmaar te zien zijn.

Fotograaf: Jan Jong

Bron: NHD

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen