OPIUM – Het gesprek – Karavaan Festival

NPO Klassiek - Opium
NPO Klassiek - Opium

Opium is hét kunst- en cultuurprogramma, met interviews en reportages en o.a. een artist in residence. Deze week ging Opium in gesprek met de makers van "Café de Verlossing" en "Road to Nowhere", twee indrukwekkende voorstellingen die je kunt beleven tijdens het Karavaan Festival. Mis het niet!


Road to nowhere

Annemieke Bosman in gesprek met Silke van Kamp, theater- en filmregisseur, dramaturg en schrijver.
Samen met studenten van de Muziektheateropleiding van ArtEZ Arnhem maakt ze de een muziektheatervoorstelling over de woning- en arbeidsmarkt, getiteld Road to Nowhere.
Een nieuw huis is vaak een nieuw begin, een nieuwe start. Voor elke levensfase. De krapte op de woningmarkt leidt tot veel onzekerheid bij jongeren. Zonder een stabiel inkomen en een geschikte woning stellen jongeren belangrijke beslissingen in hun leven uit. Road to Nowhere laat zien hoe generatie Z omgaat met alle onzekerheden van het leven.

Silke van Kamp werd in 2019 genomineerd voor de BNG-Bank theaterprijs met haar afstudeervoorstelling Chimo Zei Lila, sindsdien maakt ze divers werk bij verschillende productiehuizen.

Beluister hier de podcast

Cafe de verlossing

Annemieke Bosman in gesprek met Juliette van Ingen, theatermaker.
Samen met regisseur Romain Bischoff maakt Van Ingen de locatie voorstelling Café de Verlossing voor operagezelschap Silbersee.

In een dorp waar de jeugd vertrokken is, heeft een bijzonder café intrek genomen in de plaatselijke kerk. Geen leven in de brouwerij? Niets is minder waar! Het gerucht gaat namelijk dat in deze kerk de ‘eeuwige jeugd’ te vinden is. Word je hier onsterfelijk verklaard, of voor eeuwig jong?
Café de Verlossing is te zien op het Karavaan Festival 2024 (17 t/m 26 mei 2024).
Juliette van Ingen is artistiek assistent, bewegingscoach en understudy vrouwenrollen.

Als danseres is Juliette van Ingen jaren werkzaam geweest bij moderne dansgezelschappen zoals o.a. Conny Janssen danst en Krisztina de Chãtel.Vervolgens heeft ze zich gestort op alles wat beweegt. Als docent, repetitor en bewegingscoach heeft ze gewerkt met dansers, zangers en instrumentalisten bij diverse gezelschappen en opleidingen. Sinds 2013 heeft ze veelvuldig aan producties meegewerkt van Silbersee.

Beluister hier de podcast

Recent nieuws

NIEUWE MAKERSREGELING: COLLECTIEF MAMM

De Nieuwe Makersregeling is een subsidie voor beginnende talentvolle makers om zich in een langer lopend traject te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals.

Lees verder
Volbloeiers festival op Buitenplaats Akerendam
KEITH MONTGOMERY

KAARTVERKOOP SENIORENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK VAN START

BEVERWIJK - Op 12 juli wordt de prachtige buitenplaats Akerendam in Beverwijk door Karavaan opnieuw omgetoverd tot een theatraal ouderenfestival. Voor de tweede editie van 'Volbloeiers' is het thema dit jaar Frankrijk. Vandaag gaat de kaartverkoop van start.

Lees verder
Campagnebeeld Karavaan Festival 2024
BOWIE VERSCHUUREN

Karavaan Festival in de pers: fijne recensies, sterren en landelijke pers

Wat zijn we blij en trots op alle mooie berichten over Karavaan Festival in de landelijke pers. Hierbij een overzicht:

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen