Annet

Monoloog over dementie en medemenselijkheid

Toneel

Annet is een persoonlijke, humorvolle en indringende monoloog over hoe acteur Bas Keijzer als vrijwillige “buddy” werd gekoppeld aan een vrouw met dementie (Annet) van allemachtig achtentachtig en daarmee een bijzondere vriendschap ontwikkelde.


‘Dag, meissie.’ Het is de vaste manier waarop acteur Bas Keijzer elk bezoek weer afscheid neemt van Annet. Keijzer sloot zich jaren geleden aan bij een vrijwilligerscentrale en koos ervoor om meermaals per week op bezoek te gaan bij een 88-jarige dame. Na een mooie podcast bij de KRO-NCRV, vertelt hij nu nogmaals het verhaal van de bijzondere vriendschap.

Een monoloog over het leven zelf, over het leven van veertiger Bas als acteur, echtgenoot, vader van jonge kinderen. Zo verbindt hij drie verschillende generaties in een verhaal, muzikaal omlijst door celliste en actrice Rosa Mee.

De toneeltekst is tevens in boekvorm verkrijgbaar bij de voorstelling (uitgave Theaterboekhandel). Of online, klik hier.

“Omdat ik iets nobels wilde doen besloot ik mij aan te melden bij vrijwilligerswerk. Ik werd gekoppeld aan Annet. Het is een vriendschap van twee jaar geworden. Het valt mij steeds meer op dat ik mijn wereld bekijk over de schouders van Annet.” – Bas Keijzer

Project Geestdrift

Annet is onderdeel van Project Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland. Een cocreatie van Karavaan met de doopsgezinde kerkjes. Een contextprogramma is onderdeel van je avond.

In de pers

"SYMPATHIEKE MONOLOOG ROEPT OP TOT MEDEMENSELIJKHEID"

Theaterkrant

Credits

Idee, spel en tekst : Bas Keijzer | spel en muziek: Rosa Mee, | regie en producent: Jori Hermsen | regie/productie assistent: Lisa Holsappel | techniek: Ruud Lamers

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen