AQUEERIUS

Een bruisende onderwatermusical over de zoektocht naar een kleurrijke kijk op de wereld

Muziektheater

In AQUEERIUS dalen we af naar een kleurrijk glitter Atlantis waar allerlei overtuigingen verwateren. Daar waar de zeemeerman niet langer de enige is die schittert, waar iedereen elkaar gewoon laat zwemmen en waar we de vinnen ineen slaan. Van parel tot paling, hier straalt iedereen.


Slecht nieuws!

Het tij is gekeerd, een grote overstroming die de wereld zal doen onderlopen is op komst. En de willekeurige held van het verhaal?
Dat is Jan. Waag de sprong in het diepe en volg Jan tijdens zijn heroïsche zoektocht om de mensheid te redden van de verdrinkingsdood.

P.s. Vergeet je zwemspullen niet!

Afgelopen Winterkaravaan wist Aqueerius al de harten van het publiek te stelen. Deze zomer zijn ze terug op Karavaan Festival, met een spetterende nieuwe en lange versie.

Over de makers

Jip Warmerdam is muziektheater performer & maker en studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op Codarts in Rotterdam. Jip’s werk begeeft zich op het snijvak tussen muziek, theater, beeldende kunst en technologie. Zo creëert ze vervreemdende werelden waarmee ze haar publiek uitnodigt tot zelfreflectie en nieuwe gedachten over huidige patronen.

Seppe Salomé is regisseur en songwriter en is dit jaar afgestudeerd aan de regie-opleiding van Maastricht. In zijn werk focust Seppe zich vooral op muzikaliteit, popcultuur, queerness en een willekeurige fascinatie voor Griekse mythologie. Dit alles combineert hij tot gloednieuwe vertelvormen en universums, waarbij hij de (gender)normen van het traditionele theater probeert te doorbreken.

Charlotte Dommershausen studeerde in 2018 af aan de opleiding muziektheater op Codarts. Sindsdien is ze werkzaam als performer, componist en producer. In haar werk zoekt ze naar wat musical kan betekenen in een hedendaags theaterlandschap beïnvloed door elektronische muziek.

Credits

Concept: Jip Warmerdam | Muziek : Charlotte Dommershausen, Seppe Salome | Tekst: Jasmijn Kenselaar, Jip Warmerdam | Regie: Seppe Salome | Spel: Amelie Ackx, Petra Ball, Jip Warmerdam, Lucas Schilperoort | Kostuums: Annique Nahumury (Terror Kittens) | Coaching: Milou Brockhus, Sanna Vrij, Elly Scheele | Techniek: Mick Broer | Met dank aan: TimeWindow Rotterdam, Safespace Alkmaar | Mede mogelijk gemaakt door: Janivo stichting, Gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds, Stichting Volkskracht, Norma Startersfonds, Lira Fonds | Creatief producent: Karavaan | In co-productie met: Theater Walhalla

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen