Be Opera

Muzikale belevenis voor het hele gezin

Foto: Kim Krijnen

Muziektheater

Ton is 12 jaar oud en woont op zolder boven de bakkerij van zijn ouders. Hier bouwt hij hutten, schrijft hij de mooiste gedichten en… bewaart hij zijn grootste geheim. Ton is namelijk gek op opera. Maar wat als zijn klasgenoten daarachter komen?


Vol humor en drama vertelt Ton over zijn liefde voor opera, terwijl de muzikanten de muziek vertolken. Marijje van Stralen zingt het gouden operarepertoire met stukken van Pucinni, Verdi, Mozart, Delibes, Gounod, en Monteverdi. Het publiek helpt hem zingend en spelend met zijn coming-out als operagek!

Ongemerkt kruipt de muziek van verschillende componisten in je oren, om daar nooit meer weg te gaan. Ton Meijer, sopraan Marije van Stralen en de Nationale Opera maken in een unieke samenwerking opera toegankelijk voor een groter publiek.

Project Geestdrift

Be Opera is onderdeel van Project Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland. Een cocreatie van Karavaan met de doopsgezinde kerkjes. Een contextprogramma is onderdeel van je avond.

 

 

Credits

Spel: Ton Meijer | Sopraan: Marije van Stralen | Piano: Ernst Munneke | Regie: Eric Robillard | Dramaturgie: Wout van Tongeren | met dank aan: De Nationale Opera, NedPho

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen