Café Heelal

Een elektro-analoge zoektocht naar Het Nieuwe Levenslied

Ervaringsvergroter

|

Muziektheater

Je stapt binnen in Café Heelal. Het licht is schaars, de sfeer intiem. Je waant je terug in de tijd, maar kunt het beeld en geluid niet zondermeer daarmee rijmen. De elektronische ambient klanken doen denken aan sonargeluiden van een onderzeeër. Het licht bestaat uit kleine stofwolkjes, sterrenstof. Een ander universum?


Café Heelal

Het kleine podium lijkt een machinekamer vol met muziekinstrumenten. Dan wordt het stil. Twee troubadours nemen je mee in hun verhalen. De liederen gaan over dromen, over mens zijn. Ze bezingen de schaduwzijden van het leven; het gevecht tussen stad en natuur, de depressieve mens, de hoop, het verlangen naar vrijheid en liefde, de hebberigheid en het leven.

Zangeres, actrice en theatermaker Lisse Knaapen en pianist en componist Rowan de Vos vormen het collectief MAKTUB. Beiden zijn afgestudeerd aan het conservatorium in Rotterdam en actief in het Nederlandse muziek- en theaterwerkveld. Samen brengen ze sinds 2015 het levenslied terug naar de kern zoals deze was bedoeld als alternatieve naam voor de chansons, maar met een nieuwe klank en de verhalen van nu. Door hun elektronische instrumentarium klinkt zowel een heel orkest als een intiem en kwetsbaar lied.

Project Geestdrift

Café Heelal is onderdeel van Project Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland. Een cocreatie van Karavaan met de doopsgezinde kerkjes. Een contextprogramma is onderdeel van je avond.

Credits

Concept en uitvoering: Lisse Knaapen, Rowan de Vos | Schrijvers: Myrte Leffring, Elfie Tromp, Hélène Christelle Munganyende, Leander de Vos, Peter Swanborn, Maureen Ghazal
Onderdeel van

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen