Cowboys & Ind**ns

Een spectaculair avondje in het Wilde Westen

Foto: Jenneke Boeijink

Theater

Treed binnen in het Gangsters Paradise, een reizend openluchttheater dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot The Rusty Spur Saloon. Bestel een hapje en een drankje aan de toog en zet je schrap voor een spectaculair avondje in het Wilde Westen bij Cowboys & Ind**ns, de voorstelling die niet meer gemaakt mag worden.


Cowboys versus indianen, er is geen strijdtoneel dat zó tot de verbeelding spreekt! Je ziet het terug in meer dan tienduizend films, bij spelende kinderen op het schoolplein en in de Johan Cruijff Arena bij een concert van de Toppers. Uitstekend materiaal voor een onvervalste YoungGangsters-voorstelling met een vleugje Tarantino en een snufje Rodriguez.

Op bezoek in indianenreservaten

De makers reisden voor deze voorstelling af naar de indianenreservaten in de Verenigde Staten om verhalen te verzamelen, maar al snel stuitten ze op de vraag ‘mogen wij die verhalen, die niet van ons zijn, eigenlijk wel vertellen?’. Ze vroegen Timothy J. Eliah, faith keeper van de Berenclan van de Onyota’a:ka-stam, om samen deze moderne western te maken waarin de cowboys als vanouds hun territoriumdrift botvieren op de indianen, met een pijplijn over heilige grond en waarin alle clichés aan bod komen én onderuit worden gehaald.

En natuurlijk zou YoungGangsters, YoungGangsters niet zijn als de bloed- en zweetspetters je niet om de oren zouden vliegen! Ze geven je smakelijk live action theater, waarbij zelden iets is wat het lijkt en morele grenzen worden opgezocht. Maar uiteindelijk roken ze natuurlijk wel samen de vredespijp.

In de pers

"Uitstekende balans tussen verstilde scènes en energiek in your face-theater"

Theaterkrant

"Bij YoungGangsters gegarandeerd géén zwaarmoedige overpeinzingen."

De Volkskrant

"Het betere gooi- en smijtwerk, vette, ronduit platte effecten, verpakt in een scherp satirisch verhaal. Deze niet alledaagse combinatie is wat de voorstellingen van YoungGangsters zo bijzonder en leuk maakt"

Scènes

Credits

Concept en regie: Annechien de Vocht, Lotte Bos | Tekst: Jibbe Willems | Spel: Timothy J. Elijah, Rutger Remkes, Susannah Elmecky, Jatou Sumbunu | Dramaturgie: Floris van Delft | Decorontwerp: Ruben Wijnstok | Geluidsontwerp: Tjalling Schrik, Jeroen Roelofsen | Kostuumontwerp: Elian Smits, Eva Krammer | Zakelijke leiding: Tamara Keasberry | Productie: ‘n More productions | Publiciteit: Dagmar Bokma | Vormgeving: Esther de Boer
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen