CURRENT

Een handgedreven energiecentrale voor je gedachten

Robbert van der Horst

In CURRENT zorgt het ophijsen van een groot gewicht korte tijd voor elektriciteit. Tijd voor een lied, een gedicht, een gedachte of een liefdesverklaring. De opgewekte stroom geeft je licht voor het bedenken, geluid voor het uitspreken en energie voor het ontvangen.


De nieuwe constellatie van CURRENT vraagt om gebruikt te worden: jullie zijn allen uitgenodigd.

Kunstenaar Robbert van der Horst noemt het een belangrijke stap in zijn oeuvre waarbij energieopwekking, publieksparticipatie en architectuur samenkomen. Zijn werk is modulair en schaalbaar en kan in verschillende constellaties worden uitgebreid en opgebouwd.

Over de maker

Robbert is beeldend kunstenaar, performer en radio-archeoloog. Hij maakt voorstellingen en tijdelijke bouwwerken die onze relatie met het omliggende landschap bevragen. Zo maakte hij in 2017 de Universe 11, een bouwwerk op de Westfriese Omringdijk in Oterleek waar publiek โ€™s nachts kon waken over het landschap. In zijn projecten verbindt hij mensen door samen op onderzoek te gaan en verhalen te delen.

Zijn belangstelling voor architectuur en landschap is geworteld in zijn onderzoek naar hoe wij mensen ons verbinden met een plek en hoe kwetsbaar die positie plots kan worden. Robbert is afkomstig van het platteland maar heeft zijn artistieke wortels in de stad liggen. De ontmoeting van platteland en stad, voedselproductie en positie van boeren zijn sinds BoeR (2002) belangrijke themaโ€™s in zijn werk. De laatste tijd richt hij zich steeds meer op het kunstwerk als proces waarbij de grens tussen gebruikers en makers samenvloeit.

Credits

Maker: Robbert van der Horst | Mede mogelijk gemaakt door: Stichting Stokroos, Stichting Fabrikaat Nijmegen

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Cart