After All

Energieke dansvoorstelling na de apocalyps

Sjoerd Derine

Dans

We beelden ons wel eens in hoe het zal verlopen: een oorverdovende knal terwijl de aarde plots onder je wegvalt of een vlammenzee die ons allen in één klap overspoelt. Een grote gebeurtenis die achter alles een punt zet. Maar wat blijft er over wanneer de storm is gaan liggen? Als het gruis is neergedaald, zal het leven dan weer opkruipen?


‘After All’ speelt zich af in de grimmige werkelijkheid nadat de wereld hoe wij hem kennen is opgehouden te bestaan. In deze korte dansvoorstelling worstelen vier personages met de plotselinge omslag van overvloed naar schaarste en met gevoelens als schuld, verlies en eenzaamheid.

Na zijn prijswinnende debuut maakt choreograaf en danser Niek Wagenaar een nieuwe veelbelovende voorstelling.

Over de maker

Niek Wagenaar is een jonge danser en choreograaf uit Amsterdam. Hij danste mee in de Winterkaravaan van 2021 bij Collectief MAMM. In 2021 studeerde hij af van de Urban Contemporary Dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Al tijdens zijn opleiding danste hij bij gerenommeerd dansgezelschap Hofesh Shechter Company in Londen. Terug over de grens waagt hij de sprong als nieuwe maker. Het werk dat Niek maakt is vloeiend en organisch, sensueel maar krachtig, ritmisch spannend en rijk aan fysieke sensaties en beeldspraak. Samen met een internationale schare van enorm getalenteerde jonge dansers maakt hij debuut in het Nederlandse danslandschap met zijn voorstelling Nymphs. De voorstelling ontving de publieksprijs van het Delft Fringe Festival, en won de juryprijs op Mittelyoung Festival in Italië.

Theatrale fietsroute

Deze voorstelling is onderdeel van de theatrale fietsroute.

Gun jezelf een dagje uit en combineer deze voorstelling met muziektheater van Marlies Ruigrok in het Zwarte Kerkje in de fietsroute, stop onderweg voor koffie en lekkers en eet in het festivalhart.

Credits

Concept en choreografie: Niek Wagenaar | Dansers: Filippo Gualandris, Keanah Simin, Nathalie Schmidt, Niek Wagenaar | Componist: Brant Peije Teunis | Lichtontwerper: Rodrigo Ribeiro | Dramaturgie: Lisa van den Burg | Productie assistent: Milou Margaroli | Marketing: Linde Wagemakers | Coaching: Anne Suurendonk

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Theatrale fietsroute met voorstellingen en lekkers

Op pad met Karavaan!
18 t/m 29 mei

Een heerlijk uitje op de fiets, waarbij je afstapt voor muziektheater en dans, je door een pontje laat overzetten en natuurlijk stopt voor koffie met lekkers.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Cart