Something Else

Dansvoorstelling over de generatie nooitgenoeg

Dans

Wij zijn de nieuwe generatie. We slaan de handen ineen, want we realiseren ons maar al te goed, als wij het niet gaan doen, wie dan wel?


De twintiger is altijd onderweg, moet altijd ergens heen, staat bijna nooit meer stil, want er is altijd iets om te bereiken. Deze jaren zijn bepalend, ben je een voorloper of een achterblijver? In deze acrobatische dansvoorstelling gaan 5 dansers op zoek naar hun eigen geluk en stellen we onszelf de vraag hoe je dat kan behalen: met elkaar of ten koste van elkaar?

Hoe houden wij ons staande in een wereld die nooit stilstaat?ย 

Over de makers

Maxime Abbenhues en Mees Meeuwsen ontmoetten elkaar op de AHK, waar zij elkaar vonden in hun gedeelde voorliefde voor partnering en acrobatiek. Vier jaar en heel veel blauwe plekken later, ontstond Collectief MAMM. Sindsdien maken zij werk over hoe wij als jongvolwassenen de wereld van nu bekijken om zo een inkijkje te geven in een vaak nog onbegrepen generatie. ‘Something Else’ is het vervolg op ‘Twentysomething’ (Winterkaravaan 2020) en hun tweede voorstelling over de twintiger van nu.

Theatrale fiestroute

Deze voorstelling is ook onderdeel van de theatrale fietsroute.

In de pers

"Collectief MAMM lanceert, duikt, balanceert en vangt. Dertig minuten lang doen ze de haartjes op mijn onderarmen rechtovereind staan..... Gun het jezelf, want echt: they blew me away."

Theaterkrant

Credits

Concept: Collectief MAMM | Dansers: Amber Veltman, Gihan Koster, Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen, Winter Wieringa | Ontwikkeld in: Makershuis Alkmaar | Dramaturgie: Isabel Meloen | Productie-assistent: Lieve de Boer | Coaching: Camiel Corneille

Gerelateerde arrangementen

De kleur Oranje - vrouw wandelend in het avondrood
uitverkocht

Theatrale fietsroute met voorstellingen en lekkers

Op pad met Karavaan!
18 t/m 29 mei

Een heerlijk uitje op de fiets, waarbij je afstapt voor muziektheater en dans, je door een pontje laat overzetten en natuurlijk stopt voor koffie met lekkers.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen