David & Goliath

Een grappige smartlappenopera voor jong en oud

David is klein en zijn broers zijn groot. Terwijl zij aan het vechten zijn in de oorlog, moet David thuis blijven en op de schapen passen. Dat is natuurlijk vreselijk saai. Dit kan anders, denkt David en hij vertrekt naar het front. Eenmaal daar aangekomen, daagt Goliath (een enorme reus) Davids landgenoten uit. Niemand durft met deze knoeperd van een reus te vechten, maar David heeft een plan. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en versla Goliath!


Over de makers

Dear T is het Utrechtse jeugdtheatergezelschap van Tim Schouten. Tim is onder andere bekend van het TV programma Checkpoint (EO/Zapp) en studeerde in 2018 af van de acteursopleiding aan de HKU. Momenteel doet hij een master muziektheater aan ArtEZ. Hier ontwikkelt hij zich als jeugdtheatermaker. David en Goliath de Smartlappenopera is de eerste voorstelling die Tim regisseert.

Familieprogramma Grazende Zwaan

Credits

Regie: Tim Schouten | Tekst: Caro Goldenbelt | Muziek: Marnix Vinkenborg | Vormgeving: Malou Palmboom | Spel: Pien Trieling en Yara Piekema | Coaching: Judith Faas

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2020

12 & 13 september

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Grazende Zwaan is een nieuw festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!