De Groeilobby

Onderzoekt de groei-ambities van Alkmaar

Theater

De Groeilobby is een theatrale installatie, die bestaat uit 8 scenes. De Groeilobby is tevens een interactieve interventie. De Groeilobby wordt in 8 dagen gespeeld op het festivalhart van Karavaan Festival 29 mei t/m 7 juni. In diverse theatrale etappes worden allerlei perspectieven van het thema groei belicht en onderzocht.


De groeilobby:
bestaat uit groei-experts
stelt een groei-agenda op
Met het uitnodigen van ‘experts’ rondom de groeithema’s én gewone Alkmaarders die zich als zelfbenoemd ‘minister’ ergens tegenaan mogen bemoeien leidt Brecht theatrale groei-acties die dagelijks eindigen in een speciale groei-show voor publiek.

De ambitie en uitdaging van Brecht Hermans is om in de theatrale installatie op vrolijke doch tot nadenken stemmende wijze mensen in beweging te zetten. Daarnaast is het zijn persoonlijke ambitie om zijn muzikale kwaliteiten te verbinden aan de Groeilobby.

Ministerie van Alkmaarse Zaken

De jonge theatermaker Brecht Hermans opent met zijn theatrale interventies mensen. Vorig jaar richtte hij het Ministerie van Alkmaarse Zaken op, waarmee hij op zoek ging naar de identiteit van de stad Alkmaar. Met tien gewone Alkmaarders die hij verkoos als minister ontwikkelde hij interactief theater en gaf daarmee vorm aan een aantal democratisch verkozen etappes. Met grote theatraliteit en tomeloze energie verleidde hij publiek en deelnemers.

In 2020 doet hij een theatraal onderzoek naar groei en betrekt daarbij opnieuw een grote diversiteit aan mensen. In 2020 heeft hij zichzelf de uitdaging gesteld en de wens uitgesproken om meer muzikaal te werken.

Credits

Door:: Brecht Hermans

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen