De held

Volg de spannende en avontuurlijke reis van een kleine muis

Muziektheater

Het publiek wordt meegenomen op een fantasievolle reis van een kleine muis, die tegen wil en dank in een avontuur van mythische proporties terecht komt.


Fleur Dikken en Jaap Slagman vertellen, spelen, knarsen, zingen een verhaal. Fleur hanteert de cello en zingende zaag en Jaap gebruikt zijn stem, zijn fysiek, zijn vermogen ontelbare verschijningsvormen aan te nemen. Samen vormen ze een duo waarin ieder op zijn en haar eigen wijze uitdrukking brengt aan het diepe verlangen vrij en ongebonden als een ster in het universum zijn plek in te nemen. Ze vullen elkaar aan. Ondersteunen elkaar en werken elkaar soms tegen.

De Held is een bewerking van een toneeltekst van de reeds gestorven Oost-Duitse toneelschrijver Heiner Müller. Samen met ingrediënten van de bekende Nederlandse schrijver Toon Tellegen is de voorstelling De Held een spannende, hallucinerende heldenreis van een kleine muis geworden voor alle mensen vanaf 6 jaar.

Credits

Spel en concept en idee: Fleur Dikken, Jaap Slagman

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen