De Kantelaar

Een rake ode aan de twijfel

Foto: Wannes Cré

Theater

De Kantelaar is een voorstelling voor iedereen. Want iedereen realiseert zich op een dag dat er iets niet klopt en dat het anders moet. Om je gedachten wat losser te maken, laat De Kantelaar je schommelen. In een speciaal ontworpen container ontmoet je Eva. Een bijzondere ontmoeting. Zij brengt je een bevlogen pleidooi voor eigenzinnigheid en behoud van het kind in onszelf.


Je weet 1 ding zeker. Er klopt iets niet. Er komt een gevoel in je op dat je nog niet eerder hebt gehad. En het is een heel zeker gevoel. Heel duidelijk. En het houdt ook aan. Waarom moet ik van alles? Waarom is het zo zeker dat ik precies zo ga worden als alle andere mensen? Je gaat met de kop in de wind. Op zoek naar zuurstof. Naar dat andere.

Waar films de wereld graag opdelen in goed en slecht, zit in het midden de twijfelaar, de Kantelaar. Die zijn mening niet al heeft gevormd, die durft van mening te veranderen of niet te kiezen.

 

Het verhaal

We hebben allemaal haast. Waarom eigenlijk? Zonder haast is alles veel leuker. En waarom zou je alles doen zoals alle anderen dat doen? Om precies zoals zij te worden? Eva heeft er genoeg van. Ze moet dit, moet dat, maar waarom? Je hoeft maar uit het raam te kijken om te zien waartoe dat leidt: milieuproblematiek, stress, regeltjes.

Op een dag zegt Eva dat ze binnen blijft, hoog in de nok van het dak. Vanuit daar gaat ze de wereld verkennen en kijken wat belangrijk en onbelangrijk is. Zonder invloed van buitenaf. Zelf uitzoeken. Ze noemen haar eerst eigenwijs. Dan vinden ze haar raar. En uiteindelijk laten ze Eva met rust. En dan… dan kan het grote denken en zoeken beginnen!

Pas op: DE KANTELAAR is niet geschikt voor onbuigzame geesten en betweters met risicomijdend gedrag.

 

Blijf je lekker eten op het festivalhart?
Kies voor een biosnack of een festivalmaaltijd!

In de pers

"“Hans Sibbel schreef een rake en meeslepende tekst. Het krappe, hoge podium waarop Meijering zich beweegt is een prachtvondst. Maar het overtuigendst zijn haar felle uitvallen tegen vooringenomenheid, zekerheden en gelijkhebbers. Haar spel is een pakkend pleidooi voor het behoud van het kind in onszelf.” "

Brabants dagblad

Credits

Concept en realisatie: Schippers&VanGucht | Tekst: Hans Sibbel | Regie: Jellie Schippers | Scenografie: Myriam Van Gucht | Compositie: Joeri Cnapelinckx | Spel: Eva Meijering

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2022

26 mei t/m 6 jun

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 26 mei t/m 6 juni in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus en meer voor de hele familie en elke avond een steengoed concert.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen