De Karamazov’s

De knusse winter tegemoet met het leukste theater-feuilleton ooit

Foto: Charlotte Brand

Theatermaker Brecht Hermans bewerkte de spannende roman De Gebroeders Karamazov van Dostojevski tot theater-feuilleton in 8 afleveringen en brengt die samen met jou en het publiek tot leven. Lees mee en creëer je eigen personage. Volg de hele serie of selecteer je lievelingsepisodes, wij benen je bij. Lees je liever niet? Luister dan lekker naar de tekst en live muziek van cellist Pau Marques i Oleo die zorgt voor een bloedstollende soundtrack.


De Karamazov’s is een live en komisch theaterfeuilleton in 8 delen naar Dostojevski’s roman. Een razend spannende whodunit!
In de gezellige meetingspace van Karavaan op de Laat in Alkmaar bouwen we een theatraal feestje, zorg dat je er bij bent.

De Karamazovs gaat over drie broers en hun hebzuchtige vader – over bloed, wraak en jaloezie. Dé ingrediënten voor een spannend verhaal. Ben jij een dronken soldaat die aan vrouwen ten onder gaat? Een achterdochtige vrek, vurige verleidster of van het geloof gevallen monnik? In De Karamazovs kies jij welk personage je wil zijn en samen breng je al lezend een Russisch meesterwerk tot leven.

In de meetingspace van Karavaan in het centrum van Alkmaar – Laatmakers – nodigt Brecht je uit om gedurende 8 woensdagavonden telkens een nieuwe, spannende aflevering te komen ontdekken. De afleveringen zijn afzonderlijk te bezoeken en het geeft niet als je er eentje mist: dankzij de wekelijkse “wat voorafging” praat Brecht je helemaal bij.

Gezelligheid en vermaak ten top!
Misschien vraag jij wel iemand ten huwelijk? Of val je je buurman aan met een deegrol? En dat allemaal rondom de centrale vraag: heeft Dmitri Karamazov zijn vader vermoord? Bereid je voor op bloed en wraak, overgoten met wodka en humor.

De Karamazovs was te zien op het Amsterdam Fringe Festival en won de Spirit of the Fringe award in Parijs.

De afleveringen

27/10 Aflevering 1: Het schandaal

3/11  Aflevering 2: Het geile insect

10/11 Aflevering 3: Kleine, zachte handen

17/11 Aflevering 4: Naastenliefde

24/11 Aflevering 5: Het einde van het geloof

1/12  Aflevering 6: Dronken in zijn ziel

8/12  Aflevering 7: Het proces (deel 1)

15/12 Aflevering 8: Het proces (deel 2)

Over de maker

Brecht Hermans is een Vlaamse theatermaker en maakte in Winterkaravaan 2017 een bijzondere theatrale ontmoeting. In 2019 gaf hij invulling aan het Ministerie van Alkmaarse Zaken en zette stad Alkmaar op zijn kop, samen met een hele schare ministers.

In de pers

"Hermans toont zich een zeer geestige showmaster die van zelfs de meest miserabele acteerprestatie nog een feestje weet te maken. Hij en Marques i Oleo, die ook af en toe een rol voor zijn rekening neemt, hebben een kwajongensachtige chemie die buitengewoon aanstekelijk werkt."

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst, spel: Brecht Hermans | Cello: Pau Marques i Oleo

Gerelateerde arrangementen

Theater-feuilleton De Karamazov’s

De knusse winter tegemoet met het leukste interactieve theater-feuilleton ooit
27 okt t/m 15 dec

8 leveringen elke woensdagavond van 27 okt t/m 15 dec Theatermaker Brecht Hermans bewerkte de spannende roman De Gebroeders Karamazov van Dostojevski tot theater-feuilleton in 8 afleveringen en brengt die samen met jou tot leven. Lees mee en creëer je eigen personage. Lees je liever niet? Luister dan lekker naar de tekst en live muziek van cellist Pau Marques i Oleo die zorgt voor een bloedstollende soundtrack.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Laatmakers

27 okt t/m 15 dec

Meetingspace van Karavaan

Lees verder

Gerelateerd nieuws

Foto: Charlotte Brand

TICKETVERKOOP GESTART VOOR DE KARAMAZOV’S

De knusse winter tegemoet met het leukste interactieve theater-feuilleton ooit Op 26 oktober start het 8-delige theater-feuilleton De Karamazov’s in de meetingspace van Karavaan in de binnenstad van Alkmaar. Elke woensdagavond, 8 weken lang, beleef je een aflevering. Theatermaker Brecht Hermans bewerkte de spannende roman De Gebroeders Karamazov van Dostojevski tot theater-feuilleton in 8 afleveringen en brengt die samen met jou, een cellist en het publiek tot leven. Lees mee en creëer je eigen personage.

Lees verder

Volg ons op social media!