De Kleine Prins

Wonderlijke reis met poppen, een kijkdoos en muziek

Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: โ€˜Toe, teken een schaap voor me?โ€™


Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang en een Vos en natuurlijk: zijn geliefde Roos, die hij achterliet, maar die hij nu terug moet vinden. Een voorstelling over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart.

Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreรซerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Deze frisse kijk op de klassieke poppenkast is wederom van eigen hand, net als de poppen en de muziek, die dit keer live wordt uitgevoerd.

Een eigentijdse bewerking van het bekende boek van Antoine de Saint-Exupรฉry.

Project Geestdrift

De Keline Prins is onderdeel van Project Geestdrift: theatrale reuring op ongewone plekken. Een theater-serie in de Doopsgezinde vermaningen in Noord-Holland. Een cocreatie van Karavaan met de doopsgezinde kerkjes. Een contextprogramma is onderdeel van je avond.

Credits

Van: Houtje Touwtje | Concept, tekst & spel: Casper Oorthuy, Arjen Dijkstra, Luca Stappers | Poppen : Theaterpoppen | Vormgeving en muziek: Houtjetouwtje

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen