DE KLEUR ORANJE

Muziektheater met heerlijke uithalen en verhaaltjes over de camino

De Kleur Oranje scenefoto van zingende jonge vrouw in rode jurk

Muziektheater

Een ode aan de nieuwsgierigheid en de verbeelding. Een verhaal over afscheid nemen, het voorbijgaan van de tijd en de moed die het vraagt om echt te durven leven.


Beleef dit unieke locatietheater op een voormalige aardappelboerderij die getransformeerd is tot theaterplek, mini-camping en voedselbos: Johanna’s Bos.

Er is iemand doodgegaan. Iets doodgegaan. Of iemand… wat maakt het uit… Het lukt de vrouw maar niet om dat binnen haar eigen decorum een plek te geven. Ze trekt de deur van haar pas verbouwde huis achter zich dicht en gaat op pad voor een lange wandeling, honderden en honderden kilometers, duizenden voetstappen, oneindig in de tijd.

Een bundeling van (gezongen) verhalen die Marlies langs de weg vond tijdens haar tocht. Verhalen over kwetsbaarheid, over het leven, over eeuwenoude rituelen om de dood te vieren, over de kracht van de mystiek, over de liefde en vurig verlangen: De Kleur Oranje.

“Me aferro a la vida de mi,
me aferro a la vida antes de morir.

Wandeling vooraf langs het Amstelmeer

Om helemaal in de stemming te komen is het mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling een wandeling te maken. We hebben een prachtige route uitgezet langs het Amstelmeer van 15 of 20 kilometer. Tussen 12:00 en 14:30 kun je starten vanaf Johanna’s Bos. Je krijgt gratis een routekaartje mee. Zorg dat je voor 18:00 uur weer terug bent om samen met alle bezoekers te eten en te genieten van de voorstelling.

Over de maker

Marlies Ruigrok is zangeres en theatermaker. Met haar eerste voorstelling AZUL (2019) won ze De Entreeprijs op Festival Boulevard en speelde ze bij Karavaan. Met haar tweede voorstelling Zócalo (2021), die Marlies maakte als onderdeel van de Winterkaravaan, tourde ze door heel Nederland. In april bracht Marlies haar debuut-EP Papel uit die lovend werd ontvangen. Ze wordt geroemd om haar veelzijdigheid, indrukwekkende stem en grote theatraliteit. Haar werk is persoonlijk en eigenzinnig.

In de pers

"Ruigrok is een sterke theatrale persoonlijkheid en begenadigd zangeres. Ze weet met alle genres raad en is een genot om naar te luisteren."

Theaterkrant

"MARLIES RUIGROK TRAKTEERT OP HEERLIJKE UITHALEN EN VERHAALTJES"

Theaterkrant

Credits

Concept: Marlies Ruigrok | Regie: Ruut Weisman | (Lied)teksten: Antoine Uitdehaag, Wietske Loebis, Marlies Ruigrok | Spel, zang: Marlies Ruigrok | Arrangementen: Boudewijn Ruigrok | Gitaar: Aron Raams | Sousafoon, trombone, tuba: Peter Keijsers | Techniek: Boudewijn Ruigrok | Kostuums: Carlijn Veurink | Vormgeving: Tanja Schwerdfeger | Een coproductie van: Marlies Ruigrok, Karavaan | Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Norma Fonds, Investeringsfonds Muziek
Mede mogelijk gemaakt door

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen